Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεσογειακή άγκυρα στη ... Λαμία

Εβδομήντα πέντε επιστημονικές ανακοινώσεις σε διάστημα τριών ημερών, για να καλυφθεί χρονική περίοδος από την προϊστορία μέχρι τα ύστερα βυζαντινά χρόνια.Ο λόγος για το άκρως ενδιαφέρον ΣΤ Συμπόσιο Αρχαίας Ναυπηγικής που πραγματοποιείται στις 28, 29 και 30 Αυγούστου στη Λαμία και την ευθύνη για τη διεξαγωγή του έχουν ο Δήμος Λαμιέων,το Ελληνικό Ινστιτούτο Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης και η ΙΔ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση με το ίδιο θέμα, αφού η πρώτη - πλαισιωμένη και από έκθεση - είχε πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, στα πλαίσια της Αθήνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Αυτή τη φορά, για πλοία αρχαϊκά, πολεμικές τριήρεις, πλοία βυζαντινά, λιμάνια, λιμενικές εγκαταστάσεις, άγκυρες λίθινες ή μεταλλικές και γενικότερα για ό,τι αφορά τη ναυπηγική της Μεσογείου, θα μιλήσουν επιστήμονες απ' όλον τον κόσμο. Ανάμεσά τους επιστήμονες που έρχονται από την Καναδά, την Αυστραλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο κ.α.

Οσο για τη σχετική έκθεση, αυτή θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, με ευρήματα εκ των οποίων τα περισσότερα εκτίθενται για πρώτη φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ