Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Κατά 1/4 της μονάδας κατεβάζει τα επιτόκια βραχυπρόθεσμων δανείων η CITIBANK. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, τα δάνεια για κεφάλαια κίνησης εφεξής επιβαρύνονται με επιτόκιο 17,25% (από 17,5%). Κατά το ίδιο ποσοστό μειώνεται και το επιτόκιο των ΔΕΚΟ, που διαμορφώνεται σε 18,5%. Αμετάβλητα παραμένουν τα λοιπά επιτόκια χορηγήσεων της CITIBANK. Αντίθετα, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΙΟΥ προτίμησε να μειώσει τα επιτόκια καταθέσεων και να αφήσει αμετάβλητα στα προηγούμενα επίπεδα τα χορηγητικά επιτόκια. Ετσι οι ονομαστικές αποδόσεις των λογαριασμών ταμιευτηρίου "πέφτουν" κατά μισή εκατοστιαία μονάδα στο 11,75%. Με εξαμηνιαίο εκτοκισμό, η ετήσια απόδοση φτάνει το 12,1% ή το 10,285% καθαρή απόδοση (δηλαδή μετά φόρων) ή περίπου το 1,65% πραγματική απόδοση (δηλαδή αποπληθωρισμένη).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ(1): Τη θέση του προέδρου της Ιονικής Τράπεζας κατέλαβε και επίσημα χτες ο Χάρης Σταματόπουλος, στη θέση του αποχωρούντος Παν. Κορλίρα. Η αντικατάσταση έγινε με σύγκληση του ΔΣ της τράπεζας και εκλογή του νέου προέδρου. Πρόκειται για μια ακόμα προαναγγελθείσα αλλαγή στις διοικήσεις των κρατικών τραπεζών, στα πλαίσια των εσωκομματικών εκκαθαρίσεων του Κ. Σημίτη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (2): Αρχισαν οι εργασίες του νέου καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Σόφια της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, το κατάστημα της Σόφιας θα διεξαγάγει όλες τις τραπεζικές εργασίες, διαθέτοντας άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, καθώς και σύγχρονο μηχανογραφικό εξοπλισμό.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Μετά από αλλεπάλληλες ανόδους, ο γενικός δείκτης υποχώρησε χτες κατά 0,25% κλείνοντας στις 946,25 μονάδες. Ο τζίρος πλησίασε τα 9 δισ. δρχ. ενώ σε σύνολο 239 μετοχών, 85 έκλεισαν με άνοδο των τιμών τους, 130 παρέμειναν σταθερές και 24 υποχώρησαν. Η χτεσινή πτώση αποδίδεται σε "διορθωτικές" κινήσεις, με άλλα λόγια ρευστοποιήθηκαν μετοχές για να αντληθούν τα κεφαλαιακά κέρδη που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Με την έννοια αυτή, η τροχιά του Χρηματιστηρίου συνεχίζει να είναι βραχυχρόνια (μέχρι τις εκλογές) ανοδική, όπως άλλωστε διαφαίνεται και από τις τεχνικές αναλύσεις του γενικού δείκτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ