Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα καλά και συμφέροντα...

Τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών, επικαλέστηκε προχτές ο Γ. Παπαντωνίου για να επιχειρηματολογήσει για την καλή πορεία της οικονομίας στην τριετία του ΠΑΣΟΚ. Για το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας παίρνει οδηγίες και ταυτόχρονα απολογείται προς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, το ξέρει πια και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης. Εμείς δύο σχόλια μόνο θέλουμε να παραθέσουμε:

Πρώτον, αν ο Γ. Παπαντωνίου ανέτρεχε σε δηλώσεις του Κ. Σημίτη όταν ήταν υπουργός στη δική του θέση, θα διαπίστωνε πως ήταν αρκετές οι φορές που ο σημερινός πρωθυπουργός σχολίαζε λάβρος δημοσιεύματα αντιπολιτευόμενων εφημερίδων, ότι τα οικονομικά στοιχεία που αναφέρουν οι Οργανισμοί αυτοί στα δελτία τους στηρίζονται στα στοιχεία που δίνουν κάθε φορά οι αντίστοιχες κυβερνήσεις.

Δεύτερον - και σοβαρότερο - αν ο υπουργός μελετούσε προσεκτικότερα την πρόσφατη έκθεση των εμπειρογνωμόνων του Ευρωκοινοβουλίου, στην έκτη σελίδα θα είχε διαβάσει και την εξής διατύπωση: "Αν η Ελλάδα επιχειρούσε να φτάσει το στόχο του ελλείμματος μέχρι το 1999, δε θα υπήρχε καθόλου ανάπτυξη μεταξύ 1995 και 1999. Αν προσπαθούσε να φτάσει το στόχο του χρέους μέχρι το 2002, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα έπρεπε να μειώνεται κατά 10% ως προς το ΑΕΠ σε μέσο όρο για πέντε χρόνια. Σαν αποτέλεσμα, το παραγόμενο προϊόν θα έπεφτε κατά μέσο όρο 2,6% για κάθε χρόνο και η απασχόληση το 1999 θα ήταν κατά 220.000 μικρότερη από το 1994"!

Η έκθεση αυτή, για ευνόητους λόγους δεν είδε το φως της δημοσιότητας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ