Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πανεργατικά "πυρά" κατά της ανεργίας

Σήμερα, πανεργατική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΕΚΘ με αίτημα την επαναλειτουργία της GOOD YEAR και τη λήψη δραστικών μέτρων κατά της ανεργίας. Σε πορεία συντονισμού με τους επαγγελματοβιοτέχνες και ευρεία αποδοχή των αιτημάτων από τους μαζικούς φορείς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-Την αποτυχημένη και ταυτόχρονα βαθιά αντεργατική πολιτική της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης που εφάρμοσε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, στα πλαίσια του προγράμματος σύγκλισης και των εντολών της ΕΕ, καλούνται να αποδοκιμάσουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή τους στις πανεργατικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο της πόλης, με αφορμή το κλείσιμο του εργοστασίου της GOOD YEAR,αλλά και την έκρηξη της ανεργίας που ξεπερνά πλέον το 17%!

Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και στις 11.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚΘ. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και επίδοση ψηφίσματος. Το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, που θα κορυφωθούν με την 24ωρη πανεργατική απεργία στις 5 Σεπτέμβρη και το πανθεσσαλονίκειο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πλατεία Αριστοτέλους,αφορά αρχικά στην επαναλειτουργία του εργοστασίου της GOOD YEAR και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη της οικονομικής και παραγωγικής βάσης του νομού.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης, ενώ σχεδόν όλοι οι κοινωνικοί φορείς συμφωνούν και αναγνωρίζουν πως τα προβλήματα της απασχόλησης και της διάλυσης των επιχειρήσεων έχουν ξεπεράσει τα ανεκτά όρια. Σήμερα στις 10 το πρωί, πριν τη συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΕΚΘ με τη συμμετοχή των ομοσπονδιών των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων για να συζητηθεί η πρόταση της διοίκησης του ΕΚΘ για δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων την ημέρα του συλλαλητηρίου. Ο στόχος είναι να αναδειχτούν σε όλο τους το μέγεθος τα προβλήματα του νομού και να διατρανωθεί με το μαζικότερο και δυναμικότερο τρόπο η θέληση του λαού της πόλης για άμεσες λύσεις.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα απαιτούν:

- Να επαναλειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο της GOOD YEAR και να σταματήσει η ασύδοτη δράση των πολυεθνικών στη χώρα μας.

- Να σταματήσει η αποβιομηχάνιση της περιοχής και να μπει φραγμός στην πορεία καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας.

- Να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την παραγωγική αναβάθμιση της περιοχής μέσα από σχέδιο βιομηχανικής ανάπτυξης, με βάση τις κλαδικές πολιτικές για παραδοσιακούς κλάδους με σύγχρονες υποδομές.

- Να γίνουν αναπτυξιακές επενδύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να υλοποιηθούν άμεσα τα αναπτυξιακά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί κατ' επανάληψη για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν καθολικά και αγωνιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και το λαό της πόλης στο συλλαλητήριο, ώστε να μπει φραγμός στην ανεργία και στην αποβιομηχάνιση και να σταλεί το μήνυμα πως τα προβλήματα της πόλης δεν επιδέχονται άλλες αναβολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ