Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Επίσκεψη του Ιορδανού βασιλιά στο νέο Πρόεδρο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-

Με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα υποδέχτηκε ο νέος Σύρος Πρόεδρος Μπάσαρ αλ Ασαντ, ήδη από το αεροδρόμιο της Δαμασκού, τον Ιορδανό βασιλιά, και προσωπικό του φίλο, Αμπντάλα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Συρία.

Ο Ιορδανός μονάρχης συνοδεύεται από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία, της οποίας επικεφαλής έχει τεθεί ο πρωθυπουργός Αλί Αμπού Ραγκέμπ. Ο Αμπού Ραγκέμπ, όπως και ο αρχηγός του ιορδανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Μοχαμάντ Μελκάουι, θα παρευρίσκονται σε σειρά συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί ανάμεσα στον Αμπντάλα, στον Μπάσαρ αλ Ασαντ, αλλά και τους δύο Σύρους αντιπροέδρους, Αμπντέλ Χαλίμ Χαντάμ και Ζουχέιρ Ματσαρκά.

Ο Ιορδανός βασιλιάς είναι ο δεύτερος αρχηγός κράτους που μεταβαίνει στη Δαμασκό, μετά τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα Αμπντέλ Αζίζ, προκειμένου να συγχαρεί τον Ασαντ για την ανάδειξή του στην προεδρία, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα, έχοντας σε προτεραιότητα τις εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Ο βασιλιάς Αμπντάλα θα συμμετάσχει και στην επίσημη τελετή λήξης του 40ήμερου πένθους για το θάνατο του Χαφέζ αλ Ασαντ. Ο Μπάσαρ αλ Ασαντ ορκίστηκε Πρόεδρος, με επταετή θητεία, τη Δευτέρα, μετά και από τη διεξαγωγή του προεδρικού δημοψηφίσματος, την περασμένη βδομάδα, στο οποίο φέρεται να εξασφάλισε το 97,2% της λαϊκής προτίμησης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ