Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
«Δίδυμη» επιθέση της ETA

ΜΑΔΡΙΤΗ-ΜΑΛΑΓΑ.-

Με αμείωτη ένταση και με ένα καταιγιστικό ρυθμό συνεχίζει η ΕΤΑ τις επιθέσεις, καθώς χτες έκανε νέα εμφάνιση με ένα διπλό βομβιστικό χτύπημα. Μία βόμβα στο εμπορικό κέντρο στη βασκική πόλη Βιτόρια, αλλά και στη Μάλαγα, όπου παγίδευσε αυτοκίνητο πολιτικού.

Καταρχήν, μία πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χτες τη νύχτα στην πόλη Βιτόρια της Χώρας των Βάσκων, αλλά χωρίς να υπάρξει κανένα ανθρώπινο θύμα ή να τραυματιστεί κάποιος εξαιτίας της ώρας. Η βόμβα, μεγάλης ισχύος, είχε τοποθετηθεί σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την αστυνομία, το χτύπημα φέρει όλα τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων που πραγματοποιεί η οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών, καθώς λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία και στα γραφεία της βασκικής εφημερίδας « Gara» και δήλωσε ότι η ETA αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Λίγες ώρες αργότερα, μία ακόμη βόμβα βρέθηκε τοποθετημένη στο αυτοκίνητο πολιτικού στη Μάλαγα. Μια βόμβα βρέθηκε τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που ανήκε στο Χοσέ Ασένιο, Γενικό Γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην περιοχή της Μάλαγας. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξε έκρηξη καθώς η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κλήθηκαν πυροτεχνουργοί για να εξουδετερώσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Φυσικά, κατά την ισπανική αστυνομία πάντα, η ενέργεια ανήκει στην ΕΤΑ, και έρχεται μόλις τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία, στο ίδιο νότιο θέρετρο της Ισπανίας, του 50χρονου δημοτικού συμβούλου του κυβερνώντος «Λαϊκού Κόμματος», Μαρία Μαρτίν Καρπένα, 50 χρόνων. Πρόκειται για την τέταρτη, «διπλή» επίθεση της ETA σε διάστημα οκτώ ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ