Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η κυβέρνηση υιοθετεί ευθέως το σκάνδαλο

Την απροκάλυπτη υποστήριξή της στη σύνθετη ...επιχείρηση τσιμέντου, οικονομικού σκανδάλου, ρύπανσης και καταστροφής του εμπορικού κόσμου, που προωθεί η Δημοτική Αρχή Λογοθέτη, με το ξεπούλημα των οικοπέδων της Υπεραγοράς σε πολυεθνική εταιρία για να κατασκευάσει εκεί σούπερ μάρκετ και πάρκινγκ, προσφέρει η κυβερνητική παράταξη. Ανέτρεψε προηγούμενη πρόσφατη απόφαση της "Επιτροπής του άρθρου 18", στην οποία είχαν προσφύγει οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Πειραιάς - Αναγέννηση" και κάτοικοι της περιοχής Γούβας, αλλά και του υφυπουργού Εσωτερικών Λ. Παπαδήμα,με την οποία ακυρωνόταν ως παράνομη η δημοπρασία των οικοπέδων.

Στη σχετική με τη διαδικασία και τους όρους της δημοπρασίας των οικοπέδων συνεδρίαση της "Επιτροπής του άρθρου 18", που έγινε στις 27 Αυγούστου, τα τηλέφωνα - απ' ό,τι φαίνεται - από υψηλά ιστάμενους, έδωσαν και πήραν, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση της ίδιας Επιτροπής, χωρίς, ωστόσο, να έχουν αλλάξει στο ελάχιστο οι όροι και οι διαδικασίες της δημοπρασίας και να ευνοηθούν, έτσι, οι εκλεκτοί τους και φιλόδοξοι εκμεταλλευτές των οικοπέδων Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος και Κόντινεντ."Πρωταγωνιστές" στην τελευταία συνεδρίαση υπήρξαν στελέχη της Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Γιώργος Πατσιλινάκος και ο δήμαρχος Αίγινας. Αλλά και ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας δεν... παρέλειψε να υιοθετήσει το φαινόμενο Λογοθέτη και Σία. Οντας γνώστης του θέματος ο υφυπουργός, άφησε να ανατραπεί και η δική του παρόμοια απόφαση.

Μιλώντας στο "Ρ" ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Κώστας Τζατζάνης,τόνισε: "Στις σαφείς αντιπεριβαλλοντικές αυτές επιλογές, που τις διακηρύσσουν μάλιστα εδώ και καιρό, προστέθηκε και η πιο θρασεία ανατροπή κάθε στοιχειώδους λογικής και συνέπειας δημοσίων λειτουργών. Ο κόσμος του Πειραιά δε θα τους αφήσει ατιμώρητους κι ούτε βέβαια θα καταφέρουν να κάνουν αυτό το πολυποίκιλα παράνομο ανοσιούργημα για να κλέψουν οι μεγαλόσχημοι του Πειραιά την πιάτσα από χιλιάδες επαγγελματίες του Πειραιά". Την αποφασιστικότητά τους, άλλωστε, να μην επιτρέψουν σε οποιαδήποτε πολυεθνική να χτίσει στα οικόπεδα της Υπεραγοράς σούπερ μάρκετ και γιγαντιαίο πάρκινγκ και να επιβαρύνει με επιπλέον τσιμέντο την πόλη του Πειραιά, έχουν διατρανώσει οι κάτοικοι της Γούβας και των γύρω περιοχών, με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Νέα προσφυγή στην "Επιτροπή του άρθρου 18" κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης.Αυτή, σύμφωνα με το νόμο, απευθύνεται κατευθείαν στην κρίση του υφυπουργού κ. Παπαδήμα. Για να δούμε, θα τολμήσει να βάλει στα φανερά και αυτός την υπογραφή του πάνω σε μια προηγούμενη δική του, ξεφτιλίζοντας τη μία από τις δυο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ