Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
"Ξέθαψαν" αναπτυξιακό πρόγραμμα

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Το "πάλαι ποτέ" λεγόμενο "ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα" για την Εύβοια αναγκάστηκε να "ξεθάψει" - ελλείψει παντελώς αναπτυξιακών έργων στο νομό - ο νομάρχης Εύβοιας, Θ. Μπουραντάς και εκλεκτό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δώσει κάποιους από τους χαμένους πόντους στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, του οποίου η σύνταξη κυοφορούνταν αρκετούς μήνες, άλλους τόσους μήνες έκανε να εξαγγελθεί, ενώ πολλούς μήνες πριν, έχει αναγγελθεί η μερική χρηματοδότησή του σε μια εκδήλωση φιέστα κατά τη διάρκεια προσυνεδριακής περιόδου του κυβερνώντος κόμματος, όταν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου κλήθηκε άρον άρον από τους βουλευτές και τους τοπικούς κομματικούς παράγοντες, και με αντάλλαγμα την υπερψήφιση του Κ. Σημίτη, να σώσει την κατάσταση.

Ομως ούτε οι υποσχέσεις του ΥΠΕΘΟ περί σύστασης επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος και άμεσης χρηματοδότησής του τέσσερις μήνες μετά υλοποιήθηκαν. Ετσι ο νομάρχης Εύβοιας Θ. Μπουραντάς, "κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο", μετά από συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Χρ. Πάχτα, εξήγγειλε μέρος του προγράμματος που πρόκειται για χρηματοδότηση (άγνωστο πότε) του οδικού δικτύου Νότιας, Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας με ποσό 250 εκατομμύρια δραχμές!!! Και αυτόν τον τρόπο, έρχεται να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ ότι οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων του δικομματισμού γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτες και επουσιώδεις, αλλάζουν μόνο στον τρόπο εφαρμογής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, αφού και η ΝΔ παραμονές των εκλογών του 1993 εξήγγειλε "ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα", αλλά αυτό δεν την έσωσε από την εκλογική ήττα.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ