Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ 3-0
Νίκησε ζέστη και Βοσνία

Καλύτερη στο β' ημίχρονο η Ελλάδα πέτυχε τη δεύτερη νίκη της για τα προκριματικά του ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98

Το "δύο στα δύο" εντός έδρας για την Εθνική ποδοσφαίρου από χτες το απόγευμα είναι πραγματικότητα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να κερδίσει τη Βοσνία με 3-0, αφού χρειάστηκε όμως οι διεθνείς να υπερβάλλουν εαυτούς και να καλύψουν τις επιπολαιότητες της ΕΠΟ μια και ο αγώνας έγινε υπό αφόρητη ζέστη σ' ένα κακό γήπεδο.

Γιατί η Ομοσπονδία υπέβαλλε σ αυτή τη δοκιμασία τους διεθνείς; Μόνο τα μέλη του ΔΣ μπορούν να απαντήσουν. Ηξεραν πάντως ότι το γήπεδο του Μεσσηνιακού δεν είχε προβολείς, άρα υποχρεωτικά έπρεπε το παιχνίδι να γίνει νωρίς...

Τις επιπτώσεις σκιαγραφούν τα λόγια του Β. Τσάρτα "Είναι αδικαιολόγητο να παίζουμε μεσημέρι, με τόσο πολύ ζέστη. Γίνονται λάθη από την ΕΠΟ. Ας μας παρέχουν τις δυνατότητες και τις συνθήκες που πρέπει για να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε. Χωρίς οργάνωση δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε το στόχο μας". Μαζί του συμφώνησε και ο αρχηγός Στρ. Αποστολάκης ο οποίος απέδωσε τη μέτρια εμφάνιση της ομάδας στην περίοδο που γίνεται ο αγώνας, προσθέτοντας: "με καλύτερες κλιματολογικές και γηπεδικές συνθήκες θα πηγαίναμε καλύτερα". Παρ' όλα αυτά, ευτυχώς, το αποτέλεσμα που μετράει ήταν υπέρ της Εθνικής. Η "γαλανόλευκη" ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη από την αντίπαλό της, χωρίς βέβαια να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα που παρουσίασαν οι παίχτες άγγιζε την απογοήτευση. Στατικοί, χωρίς ρυθμό και φαντασία δεν κατάφεραν να ανοίξουν διαδρόμους στην καλά οργανωμένη άμυνα των Βοσνίων.

Ο,τι καλό γινόταν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προερχόταν από στημένες φάσεις (το αδύνατο, λόγω τερματοφύλακα, σημείο των Βοσνίων). Ετσι στο 41σε φάουλ του "Σεβιλιάνου" Τσάρτα, ο Ουζουνίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα καλυτέρεψαν. Υπήρχε περισσότερη κίνηση οι μέσοι ανέβασαν την απόδοσή τους ενώ οι Βόσνιοι μάλλον κουράστηκαν. Ετσι δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες και μπήκαν άλλα δύο γκολ. Στο 77 ο Αποστολάκης μετά από μια πολύ καλή κούρσα πάσαρε στον Νικολαϊδη, η μπάλα κόντραρε και επέστρεψε στον παίχτη του ΠΑΟ, που δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα. Επτά λεπτά αργότερα μια σέντρα ακριβείας του Αλεξανδρή βρήκε τον Νικολαϊδη στη μικρή περιοχή. Ο "κιτρινόμαυρος" διεθνής αρχικά μπερδεύτηκε, αλλά τελικά με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Από την Ελλάδα διακρίθηκαν ιδιαίτερα ο Καλιτζάκης που "εξαφάνισε" τον Κόντρο, ο Ζαγοράκης, ο Κασάπης και ο μαχητικός Νικολαϊδης. Ο Κατάνα και ο Μπάλιτς ξεχώρισαν από τη Βοσνία. Την κίτρινη κάρτα του Αυστριακού διαιτητή Μπάνκε αντίκρισαν οι Νταμπίζας, Κασάπης, Γκλάβας, Μπέσιτς, Μπαζάρεβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματσίδης, Αποστολάκης, Κασάπης, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης, Νταμπίζας, Ζαγοράκης, Δώνης (34 Μπατίστα), Τσάρτας (76 Φραντζέσκος), Νικολαϊδης.

ΒΟΣΝΙΑ: Ομέροβιτς, Γκλάβας, Σάμπιτς, Κότιτς, Κατάνα, Μπέσιτς (68 Βαρεσάνοβιτς), Σμάιτς (64 Σασιβάρεβιτς), Μπαζάρεβιτς, Κόντρο, Μπόλιτς (60 Μούσιτς), Μπάλιτς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ματ στους Κροάτες (1996-11-12 00:00:00.0)
"Κόπηκαν" Αλεξανδρής, Ανατολάκης (1996-11-02 00:00:00.0)
Διπλός πονοκέφαλος (1996-10-04 00:00:00.0)
Σε δεύτερη μοίρα βάζει ο Κώστας Πολυχρονίου το αποτέλεσμα στο αποψινό (1996-08-14 00:00:00.0)
Απόντες οι ξενιτεμένοι (1996-08-07 00:00:00.0)
Χωρίς νέα πρόσωπα θα ταξιδέψει η εθνική για το φιλικό με τη Γαλλία στ (1996-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ