Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Με αφορμή μια εκπομπή...

Για κλάματα ήταν χτες το πρωί στο "Σκάι" το στέλεχος και υποψήφιος του ΣΥΝ, δικηγόρος το επάγγελμα, από τον Πειραιά. Και τι δεν είπε! Ενημέρωσε τους τηλεθεατές ότι ο ΣΥΝ θέτει ως στόχο να μπει στη Βουλή, για να αναδειχτεί η δημοκρατική Αριστερά στη Βουλή! (Σε αντιπαράθεση με την αντιδημοκρατική Αριστερά, που βρίσκεται στη Βουλή). Οτι ο ΣΥΝ δεν κάθεται απομονωμένος και στη γωνία, αλλά είναι στο επίκεντρο της πολιτικής (Δεν παίζει καμία σημασία ότι είναι ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα - "είμαστε μικροί, αλλά γραφικοί", όπως θα 'λεγε κι ο Κύρκος)! Είπε και άλλα ευτράπελα, αν και χάνοντας την ψυχραιμία του, μιας και βρέθηκε σε πλήρη αδυναμία να απαντήσει στα μεστά, συγκεκριμένα και ουσιαστικά επιχειρήματα του εκπροσώπου του ΚΚΕ.

***

"Επιχειρήματα" αντιπαράθεσης με το ΚΚΕ ξέρετε ποια ανέδειξε ο ίδιος υποψήφιος του ΣΥΝ;

Πρώτο και σπουδαιότερο: Τον ακούσαμε να λέει ότι το ΚΚΕ έχει κοσμοϊστορικές ευθύνες, διότι δεν έκανε κριτική στη Σοβιετική Ενωση! Βλέπετε από το στέλεχος του ΣΥΝ μάθαμε ότι αυτό που κρίνεται στις εκλογές της 22ας Σεπτέμβρη είναι το μέγεθος της κριτικής του ΚΚΕ απέναντι στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες!..

***

Οταν σήμερα πλέον "εχθροί και φίλοι" του σοσιαλισμού μιλούν με δέος απέναντι στα τεράστια επιτεύγματα του σοσιαλιστικού συστήματος, όταν αναγνωρίζουν όλοι την τεράστια προσφορά του για την εδραίωση της διεθνούς ειρήνης και συνεργασίας, όταν έχουν πλέον τα χειροπιαστά αποτελέσματα της σημερινής σκληρής πραγματικότητας, για το πού οδηγούν οι θεωρίες "εξαπάτησης των λαών", περί "ανανέωσης", "δημοκρατίας" και άλλα τέτοια γνωστά εντός εισαγωγικών, που χρησιμοποιήθηκαν για τη δικαιολόγηση της επιχείρησης ανατροπής του σοσιαλιστικού συστήματος, για την καπιταλιστική παλινόρθωση στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης... ε, τέτοιες στιγμές βρίσκει ο ΣΥΝ και τα θυμάται όλα αυτά!

***

Ετσι ακριβώς, όπως ο εγκληματίας γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος... Εχουν άδικο, λοιπόν, οι εργαζόμενοι, οι αριστεροί, που του γυρνάνε την πλάτη; Που τον τιμωρούν; Ας πάψουν να λοιδορούν και να κακιώνουν το λαό, τους αριστερούς ανθρώπους, το ΚΚΕ, για τη στάση και τη συμπεριφορά τους απέναντί τους. Είναι αντίστοιχη με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, είναι αντίστοιχη με τις αξίες που πρεσβεύουν, με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια. Δεν τους έφταιξε λοιπόν κανένας, παρά μόνον ο εαυτός τους!

***

Δεύτερο "επιχείρημα" που επικαλέστηκε ο εν λόγω "πρώην" ήταν ότι για να είσαι "in" σήμερα πρέπει να μιλάς με τα καλύτερα λόγια για ό,τι ευρωπαϊκό και δυτικό! Γιατί, λέει, κανένα κόμμα σήμερα δεν είναι ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ελλάδα και σ' όλη την Ευρώπη! Ετσι μάθαμε ότι το ΚΚΕ είναι και γι' αυτό το λόγο "απομονωμένο", γιατί, λέει, είναι αντιευρωπαϊκό!***

Οχι γιατί δεν του αρέσουν τα τοπία της Ευρώπης, ο Σηκουάνας, οι Αλπεις, η Βαλτική, ο πολιτισμός και οι αγωνιστικές παραδόσεις των ευρωπαϊκών λαών! Οχι, λέει, ξέρει ότι αυτά τα "συμπαθεί" και το ΚΚΕ, αλλά να!.. Αυτό το ΚΚΕ δε θέλει να ακούσει κουβέντα γι' αυτό το γραφικό χωριουδάκι, που λέγεται Μάαστριχτ κι όπου εκεί υπογράφτηκε μια συμφωνία, που είναι πολύ κακή για τους λαούς και τις χώρες της Ευρώπης.

***

Το ΚΚΕ, λέει, είναι απομονωμένο από όλη την Ευρώπη, γιατί μόνο 60% του λαού της Δανίας ψήφισαν ΟΧΙ στο Μάαστριχτ, μόνο 50% του γαλλικού λαού είπαν ΟΧΙ, μόνο το 35% του ιρλανδικού λαού, το 50% της Νορβηγίας και πάει λέγοντας... Ε, τώρα, τι ποσοστά είναι αυτά, αναρωτιέται ο ΣΥΝ, ο οποίος, πρέπει να παραδεχτούμε, έχει συνηθίσει όντως σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά...

***

Κουβέντα ο ΣΥΝ για τους Γάλλους κτηνοτρόφους που ξεχείλισαν στους δρόμους του Παρισιού αυτές τις μέρες και αγωνίζονται με παρόμοια συνθήματα ενάντια στο Μάαστριχτ, στις Συμφωνίες της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, που είχαν ξεσηκώσει και πέρσι τους Ελληνες αγρότες και φέτος αυτές τις μέρες τούς οδηγούν και πάλι στους δρόμους του αγώνα. Μόνο που τα στελέχη του ΣΥΝ λειτούργησαν το προηγούμενο διάστημα σαν πυροσβέστες των κινητοποιήσεων, ταυτιζόμενοι με τους κυβερνητικούς χειρισμούς ενάντια στους αγρότες. Βέβαια, τώρα προεκλογικά θα το"παίξουν" φίλοι και συμπαραστάτες, άλλωστε τα μαθήματα δεν τα έχουν πάρει"τζάμπα" από το ΠΑΣΟΚ, κολαούζοι του είναι!22 Σεπτέμβρη. Κυριακή κοντή γιορτή!

Δημήτρης ΚΕΔΡΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ