Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Στο "εδώλιο" η απεργία!

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στις επιχειρούμενες απολύσεις είναι οι εργαζόμενοι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την απώλεια καμιάς παραγωγικής θέσης εργασίας είναι οι 556 εργαζόμενοι της βιομηχανίας "Ελληνική Υφαντουργία",καθώς γνωρίζουν καλά πως, αν αποδεχτούν σε πρώτη φάση τις 10 απολύσεις, θα ακολουθήσει μαζική μείωση του προσωπικού και πέρα από τις 69 απολύσεις που έχει ανακοινώσει η εταιρία.

Από τις 20 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων και έναρξη διαλόγου, με στόχο να μη χάσει κανείς εργαζόμενος τη δουλιά του.

Αντίθετα με όσα υποστηρίζει η εταιρία, οι εργαζόμενοι τονίζουν πως η βιομηχανία είναι κερδοφόρα και παραγωγική και μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 1996 ο τζίρος της ξεπέρασε το 1,2 δισ. Παράγει ύφασμα τζιν, το οποίο εξάγει σε ποσοστό 70% με κύριο πελάτη την πολυεθνική LEVI'S.

Χτες στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών εκδικάστηκε η προσφυγή της εταιρίας να κηρυχτεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική!Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα. Πάντως, οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν σύσσωμοι στην απεργία δήλωσαν χτες στο "Ρ" πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμιά απόλυση και αν επιμένει η εταιρία στην αδιαλλαξία της θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ