Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεκλογικός εμπαιγμός των κτηνοτρόφων

Η κυβέρνηση βάζει τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" να ανακοινώσει "ψευτοαυξήσεις" στην τιμή του γάλακτος

Να ρίξει "στάχτη στα μάτια" των κτηνοτρόφων επιχειρεί η κυβέρνηση, βάζοντας προεκλογικά τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" να ανακοινώσει αυξημένες - κατά μερικές δραχμές - τιμές στο γάλα, σε σχέση με τις δραματικά μειωμένες τιμές που δόθηκαν, πέρσι.

Η κυβέρνηση μπρος στα οξυμένα προβλήματα και την αγανάκτηση των αγροτοκτηνοτρόφων βάζει πάλι μπροστά τους συνεταιρισμούς να βγάλουν το "φίδι από την τρύπα" και τους χρησιμοποιεί ως αποπροσανατολιστικό μηχανισμό. Στα πλαίσια αυτά χρησιμοποιεί και τη "Δωδώνη", που σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν θα ανακοινώσει αυξήσεις (από 5 έως 15 δραχμές το κιλό) στις τιμές του γάλακτος για τη γαλακτοκομική περίοδο 1996-'97. Κι αυτό για να κατευνάσει την οργή των κτηνοτρόφων, που την περσινή χρονιά είδαν τις τιμές στο γάλα να πέφτουν έως και 100 δραχμές το κιλό. Οι υποτιθέμενες αυξήσεις των τιμών στο γάλα θα είναι και το αντικείμενο σύσκεψης που - για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας - πραγματοποιείται εσπευσμένα σήμερα στο υπουργείο Γεωργίας, υπό την προεδρία του υπουργού Γεωργίας και με τη συμμετοχή των διοικήσεων της "Δωδώνης", της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΑΤΕ.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο υπουργός Γεωργίας και η διοίκηση της "Δωδώνης" αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα: 230 δραχμές για το πρόβειο γάλα (215 δραχμές ήταν πέρσι και 280 πρόπερσι), γύρω στις 130 για το γίδινο (120 ήταν πέρσι και 160 πρόπερσι) και 115 για το αγελαδινό (110 ήταν πέρσι και 124 πρόπερσι). Εκτός των άλλων όμως οι αυξήσεις στο γάλα που πρόκειται να δώσει προεκλογικά φέτος η "Δωδώνη" σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, οι οποίοι στη διάρκεια των περσινών κινητοποιήσεων τους ζητούσαν: 300 δραχμές για το πρόβειο, 190 δραχμές για το γίδινο και 130 για το αγελαδινό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι όποιες αυξήσεις ανακοινωθούν σήμερα από το υπουργείο Γεωργίας, σε καμία περίπτωση δε δεσμεύουν τις ιδιωτικές γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες και για τη φετινή γαλακτοκομική περίοδο θα δώσουν πάλι μειωμένες τιμές στο γάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ