Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδρούν οι αστυνομικοί για την κοροϊδία

Σύσκεψη εκπροσώπων των 49 πρωτοβάθμιων οργανώσεων την Πέμπτη. Αμέσως μετά θα κάνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών διοργανώνει την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων,η οποία με ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τους αστυνομικούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των 49 πρωτοβάθμιων οργανώσεων της Ομοσπονδίας και αμέσως μετά θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η μετά κόπων και βασάνων και διαρκών πιέσεων μελλοντική καταβολή του εκλογικού επιδόματος των 100.000 δραχμών επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Θεωρεί τους αστυνομικούς ως πολίτες β κατηγορίας. Οι αστυνομικοί διακατέχονται από πίκρα και αγανάκτηση γιατί η κυβέρνηση δίνει στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών 6,5 φορές περισσότερα χρήματα, ενώ στους ίδιους οφείλει ακόμα τα επιδόματα των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων.

Πάντως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Κώστας Μπέης τον οποίο πρόκειται να συναντήσουν σήμερα, δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ότι έδωσε μάχη στο υπουργείο Οικονομικών για να εξασφαλίσει το συνολικό ποσό των 5 δισ. δραχμών, καθώς ορισμένα στελέχη του υπουργείου είχαν προτείνει στον υπουργό Οικονομικών να εγκρίνει τη χορήγηση ενός πολύ μικρότερου ποσού.

Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει και η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών η οποία καλεί τον υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει τις θέσεις του με βάση και τις προτάσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όπως περιέχονται στο σχέδιο κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού.

  • Η Ενωση Αξιωματικών Αττικής με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των γενικών εξετάσεων, εκφράζει την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων για τις σχολές της αστυνομίας και την άνοδο των βάσεων, πράγμα που αποτελεί, όπως επισημαίνει, τη μεγαλύτερη εγγύηση για την αναβάθμιση του σώματος και το μέλλον της αστυνομίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ