Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ "SUN'S FUN BEACH"
Ομολογεί ο δήμαρχος Νέας Μάκρης

"Ναι, επέτρεψα παρανομίες", είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθώντας να περιορίσει τις ευθύνες του

Μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, ο δήμαρχος της Νέας Μάκρης, Βασίλης Τζιλάβης, παραδέχτηκε τελικά τις ευθύνες του σχετικά με το σκάνδαλο "Sun's FUN beach" στην παραλία Ζούμπερι. "Ναι, επέτρεψα παρανομίες", είπε στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, προσπαθώντας να περιορίσει τις ευθύνες του, καθώς δεν επέτρεψε απλώς, αλλά συμμετείχε ο ίδιος ενεργά στην όλη σκανδαλώδη υπόθεση. Και για να δικαιολογηθεί συμπλήρωσε ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος (!) για να κατοχυρωθεί η παραλία στον δήμο και να φύγει από το υπουργείο Παιδείας όπου και ανήκει.

Αντί να απαντήσει επί της ουσίας ο δήμαρχος για τη σωρεία καταγγελιών που υπάρχουν σε βάρος του, προσπάθησε να "πείσει" ότι σκοπός του ήταν το "καλό" της πόλης. Υποστήριξε ότι επέλεξε τον επιχειρηματία Χ. Καραντζένη, και δεν έκανε διαγωνισμό, γιατί ήταν "ο μόνος που θέλησε εκείνη την εποχή (σ.σ. αρχές Μάη) να δαπανήσει χρήματα". Δεν απάντησε όμως σε ερωτήσεις συμβούλων για το πώς ήταν σε θέση να το γνωρίζει αυτό. Αντίθετα, προχώρησε και πιο πέρα, προσπαθώντας να παρουσιάσει τον επιχειρηματία ως "φιλάνθρωπο" που... "έριξε" τα εκατομμύριά του ρισκάροντας!

Από τη συνεδρίαση αποκαλύφτηκε επίσης ότι ακόμη και σύμβουλοι της παράταξής του δε γνώριζαν τις ενέργειές του. Τόσο οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όσο και της παράταξης του δημάρχου, ζήτησαν να ανακληθεί η άδεια μικροπωλητή που έχει δοθεί στον επιχειρηματία και να αναλάβει η Δημοτική Επιχείρηση την εκμετάλλευση της παραλίας. Τελικά επικράτησε η πρόταση του δημάρχου, να μην ανακληθεί η άδεια του επιχειρηματία μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου που λήγει στις 15 Σεπτέμβρη και μέσα στο 1996 να συζητήσει και πάλι το ΔΣ και να αποφασίσει το μέλλον της παραλίας. Εξακολουθούν να σιωπούν

Παρά τη σωρεία των καταγγελιών, οι άμεσα αρμόδιοι και υπεύθυνοι (υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής κλπ.) εξακολουθούν την ένοχη σιωπή τους. Αντίθετα, η Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής της ΔΕΗ, με επιστολή της προς το "Ρ" επιβεβαιώνει την καταγγελία μας στο δημοσίευμα στις 24/8 ότι ο επιχειρηματίας έπαιρνε παράνομα ρεύμα από διπλανή κολόνα αθλητικού γηπέδου μπάσκετ του δήμου. Στην επιστολή της αναφέρει ότι είχε ζητήσει από το Δήμο Νέας Μάκρης να σταματήσει την ηλεκτροδότηση της επιχείρησης, ότι με έγγραφό του ο δήμος ενημέρωσε ότι διέκοψε την παροχή ρεύματος και ότι αυτό "επιβεβαιώθηκε από επιτόπιο έλεγχο που έκανε τεχνικός". Δε λέει όμως η ΔΕΗ από πού και πώς η επιχείρηση παίρνει ρεύμα, αφού εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ