Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ορκίστηκε χτες το πρωί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρουσία του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, ο νέος υποδιοικητής της Νίκος Γκαργκάνας,ο οποίος και ανέλαβε στη συνέχεια τα καθήκοντά του. Ο Ν. Γκαργκάνας (που στην περίοδο εφαρμογής του προγράμματος λιτότητας 1985 -87 ήταν στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Εθνικής Οικονομίας και σήμερα πρωθυπουργού Κ. Σημίτη), κατέλαβε τη θέση του Ε. Κουράκου ο οποίος απομακρύνθηκε "άνευ λόγου και αιτίας".

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: "Χαριστική βολή" στην κρίση του τουρισμού, χαρακτηρίζει την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των εκλογών ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η τελευταία ελπίδα των Ελλήνων παραθεριστών χάθηκε, δημιουργώντας άλλη μια μαύρη τρύπα, αυτή τη φορά στον εσωτερικό τουρισμό, με τεράστια προβλήματα ακυρώσεων από την ανάκληση αδειών σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και λόγω του ότι κατά τεκμήριο ο Ελληνας ταξιδιώτης ενόψει εκλογών έχει αυξημένη ανασφάλεια και προτιμά να περιμένει τα αποτελέσματά τους.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: Το κόστος ζωής και τα νοθευμένα - ακατάλληλα τρόφιμα έχουν και πάλι την πρωτιά στη λίστα των παραπόνων που καταγράφονται στο Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το ΙΝΚΑ, τα παράπονα των καταναλωτών μέχρι τις 31 Αυγούστου για το κόστος ζωής ανέρχονται σε 8.506, ενώ για τα νοθευμένα - ακατάλληλα τρόφιμα σε 8.450. Ακολουθούν καταγγελίες για τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τον τουρισμό, την ΕΥΔΑΠ, τις παραπλανητικές διαφημίσεις, τα ΜΜΕ. Τα λιγότερα παράπονα συγκέντρωσε στο πρώτο οκτάμηνο του χρόνου η κατηγορία ένδυσης - υπόδησης και τα ΕΛΤΑ.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Σε μείωση του κόστους των δανείων για κεφάλαια κίνησης και πάγιες εγκαταστάσεις προχώρησε και η ΕΤΒΑ, ανακοινώνοντας χτες νέο επιτόκιο βάσης 18,5%, πλέον μεταβαλλόμενου περιθωρίου 1,5%. Η XIOSBANK, απ' την άλλη μεριά, είναι η μοναδική μέχρι τώρα τράπεζα που άφησε αμετάβλητα, στα προηγούμενά τους επίπεδα, τόσο τα επιτόκια χορηγήσεων, όσο και τα επιτόκια καταθέσεων. Ο λογαριασμός ταμιευτηρίου στην εν λόγω τράπεζα αποδίδει 11,75%, ενώ το βασικό επιτόκιο επιχειρηματικής πίστης παραμένει στο 20,25%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ