Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στο ΑΛΙΜΕΝΤΑ

Τρεις αυθαίρετες απολύσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρία σούπερ μάρκετ "Αλιμέντα",στους Αμπελόκηπους, στα Κάτω Πατήσια και στον Αγ. Ελευθέριο. Στο κατάστημα στον Αγ. Ελευθέριο, βρέθηκαν προχτές συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων,οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους, καλώντας τους να αντιδράσουν στην ασυδοσία της εργοδοσίας και να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους. Οι συνδικαλιστές, μοίρασαν ανακοινώσεις και στους καταναλωτές, ζητώντας και τη δική τους συμπαράσταση.

Η απολυμένη Λ. Παχή τόνισε ότι οι εργαζόμενοι φοβούνται πως σταδιακά θα απολυθούν όλοι οι πλήρως απασχολούμενοι και θα αντικατασταθούν με ωρομίσθιους. Κατήγγειλε την εντατικοποίηση και τις παραβιάσεις στα δικαιώματά τους, φέρνοντας σαν παράδειγμα τον εαυτό της που, όχι μόνο απολύθηκε, αλλά έχασε και την αποζημίωσή της, αφού αν και ήταν πωλήτρια τυροκομικών, στην απόλυση φαινόταν ως εργάτρια.

Στο ίδιο κατάστημα, την Πρωτοχρονιά, απολύθηκε εργαζόμενος επειδή αρνήθηκε να δουλέψει υπερωρία. Ο άτυχος εργαζόμενος λίγες μέρες αργότερα, αφού πρώτα είχε αποχαιρετήσει τους συναδέλφους του, πέθανε από έμφραγμα στο αυτοκίνητό του!

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κοντά στους εργαζόμενους

Το ίδιο κατάστημα, επισκέφθηκε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Μπαρτζετάκη,υποψήφιο βουλευτή στη Β' Αθήνας, ο οποίος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων: "Γνωρίζουμε όλοι και πολύ περισσότερο εσείς την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, κυρίως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις εργασίας. Τα προβλήματα που σας απασχολούν δεν είναι ξεκομμένα από τα γενικότερα προβλήματα και πρέπει να γνωρίζετε ότι αν δεν αντιδράσετε, θα έρθει και η δική σας η σειρά. Γι' αυτό πρέπει να αντισταθείτε, να χτυπήσετε τον αυταρχισμό, όπου κι αν τον συναντάτε. Ενόψει και των εκλογών πρέπει να εκφράσετε την αντίθεσή σας με τις πολιτικές που οδηγούν σ' αυτή την κατάσταση και με τους πολιτικούς που παίρνουν καταστροφικές για τους εργαζόμενους αποφάσεις, ακολουθώντας πιστά τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ