Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΟΧΙ στην υφαρπαγή της ψήφου

Την αθέτηση από την κυβέρνηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει απέναντι στους οικοδόμους, καταγγέλλουν σε ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα στην προχτεσινή συγκέντρωσή τους οικοδόμοι της Λάρισας. Καταδικάζουν - όπως τονίζεται στο ψήφισμα - "αυτή την πολιτική, από όποιο κόμμα και αν προέρχεται, που οξύνει παραπέρα τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, όπως αυτό της ανεργίας".

Στη συγκέντρωση, που έγινε προχθές Τετάρτη στις 7.30μμ στην πλατεία Εργατικού Κέντρου, μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας, Αθ. Βάιος,αναπτύσσοντας τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτά.

Οπως επισημαίνεται στο ψήφισμα: "Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά αθέτησε τις δεσμεύσεις της, ενώ τα προβλήματα και κυρίως η ανεργία παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις. Τα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ, που εξαγγέλλονται σε κάθε εκλογές για ψηφοθηρία, παραμένουν παγωμένα, δυσκολεύοντας τους εργατοϋπαλλήλους να αποκτήσουν κατοικία. Τα 50.000 δάνεια που εξαγγέλθηκαν προεκλογικά, αναμένεται να έχουν την ίδια τύχη. Τα μεροκάματα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, έπεσαν κάτω απ' τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Η προστασία του ανέργου δέχτηκε μεγάλο πλήγμα με τον τελευταίο νόμο, που αντί να επιδοτούνται οι άνεργοι, επιδοτούνται οι βιομήχανοι και μπαίνει φουρνέλο στα θεμέλια του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ. Τα υπέρ αγνώστων ένσημα δε δοθήκανε στον κλάδο για να κλείσει η πληγή που βασανίζει μεγάλο τμήμα των οικοδόμων της επαρχίας. Τα ασφαλιστικά προβλήματα οξύνθηκαν παραπέρα".

Τέλος, τονίζουν πως "καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις υφαρπαγής της ψήφου των οικοδόμων για να τον καταντήσουνε συνυπεύθυνο" και δηλώνουν πως κριτήριο γι' αυτούς είναι η θέση που θα πάρουν τα κόμματα απέναντι στα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ