Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς απεργία πείνας οι απολυμένοι της ΕΣΥΕ

Την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πήραν οι 96 συμβασιούχοι απολυμένοι της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), οι οποίοι συνεχίζουν για έβδομη μέρα την κατάληψη του κτιρίου της ΕΣΥΕ στην οδό Ακαδημίας.

Οι 96 απολυμένοι διαμαρτύρονται για τη στάση του δημοσίου απέναντί τους, το οποίο αν και είναι υποχρεωμένο - σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις - να τους επαναπροσλάβει έως ότου εκδικαστεί η κύρια εργατική αγωγή το καλοκαίρι του '97, αρνείται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Οι πρώην εργαζόμενοι της Στατιστικής Υπηρεσίας, που απολύθηκαν το Δεκέμβρη του '93, εργάζονταν από τρία έως οκτώ χρόνια ο καθένας, ενώ αμέσως μετά την απόλυσή τους, το στατιστικό τους έργο ανατέθηκε σε ιδιώτες. Κι ενώ το Δημόσιο αρνείται πεισματικά να τους επαναπροσλάβει, οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας πρόσφατα αποφάσισαν την πρόσληψη προσωπικού στην ΕΣΥΕ, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 1.301.480.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ