Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επικίνδυνα "παιχνίδια" με τον ΟΕΚ

"Απάτη κατ' εξακολούθηση"! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η "βροχή" κατοικιών και στεγαστικών δανείων που "πέφτει" κάθε προεκλογική περίοδο, από τη μεταπολίτευση τουλάχιστον και δώθε, για να μην απομείνει τίποτα απ' αυτή αμέσως μετά τις εκλογές. Το σκηνικό στήθηκε και πάλι σε αυτές τις εκλογές. Τις "πλαστικές" εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας ακολούθησαν τα "αποκαλυπτικά" ολοσέλιδα δημοσιεύματα προς ενίσχυση του εμπαιγμού. Επαναλήφθηκαν από τον υπουργό και η ρουσφετολογική "πάσα" περνά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος, εφαρμόζοντας το "πες πες, κάτι θα μείνει", αναμένεται να επαναφέρει το θέμα στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Αν η συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη απάτη έχει φτάσει πλέον στα όρια της γελοιότητας. Αν αντικείμενο της θρασύτατης εκμετάλλευσης είναι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, ένας Οργανισμός που υπάρχει και στηρίζεται οικονομικά, χάρη στις εισφορές των εργαζομένων. Αν η εκμετάλλευση του ΟΕΚ προς άγραν ψήφων, είναι αυτή καθαυτή καταδικαστέα, το τι αποκρύπτεται πίσω από τις κάλπικες εξαγγελίες είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Οι ανέξοδες υποσχέσεις, λοιπόν, χρησιμοποιούνται και σαν προπέτασμα καπνού, προς κάλυψη των προθέσεών τους για παραπέρα δραστική αλλοίωση του κοινωνικού χαρακτήρα του Οργανισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν προηγηθεί τα προγράμματα διπλής επιδότησης της ΝΔ (ν.2116), που έστελνε τους δικαιούχους"βορά" στις τράπεζες. Επίσης, οι δυσμενέστεροι όροι που έθεσε το ΠΑΣΟΚ γι' αυτά τα προγράμματα, όπως και η μετατροπή του ΟΕΚ σε "εργολάβο υπέρ τρίτων" (ν.2224). Την ίδια κατεύθυνση εξυπηρετούν και τα σχετικά περί στεγαστικών ομολόγων και στεγαστικού Ταμιευτηρίου. Απώτερος στόχος τους είναι η μετατροπή του ΟΕΚ σε χρηματοπιστωτικό μηχανισμό, που θα λειτουργεί σύμφωνα με τα λεγόμενα τραπεζικά κριτήρια, που θα προσφέρει στεγαστικά δάνεια μόνο στους "φερέγγυους" πελάτες. Οι μεροκαματιάρηδες, οι εργαζόμενοι σε εποχιακά επαγγέλματα, όλοι όσοι έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη της συνδρομής του ΟΕΚ - για τους οποίους πρώτα και κύρια δημιουργήθηκε - απλώς θα εξοβελιστούν.

Η κοροϊδία δεκαετιών, με χρήματα μάλιστα δικά τους, είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τους καταδικάσουν με την ψήφο τους. Ο κυριότερος και ο πιο σημαντικός είναι για τα αντεργατικά σχέδια, που είναι σίγουρο (το λένε κιόλας) ότι θα βάλουν σε εφαρμογή αμέσως μετά τις εκλογές, όποιος και απ' τους δυο μονομάχους έρθει στην κυβέρνηση. Το ίδιο πρέπει να καταψηφίσουν και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που είτε με την ανοχή, είτε ενεργά, στήριξαν και θα στηρίξουν αυτά τα σχέδια. Εχουν κάθε λόγο να υπερψηφίσουν εκείνο το κόμμα, που με την ίδια την ιστορία και τους αγώνες του, έχει αποδείξει ότι θα είναι στο πλευρό τους για την απόκρουση κάθε επίθεσης ενάντια στον κοινωνικό χαρακτήρα του ΟΕΚ - το ΚΚΕ.

Ντ. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ