Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΗΚΚΙ
Καλούν στη σημερινή συγκέντρωση

Αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, για σκληρή αντίσταση και αντεπίθεση, στέλνουν οι συνδικαλιστές του ΔΗΚΚΙ, με ανακοίνωσή τους, προκειμένου, όπως τονίζουν, να μην περάσουν τα αντεργατικά και μεσαιωνικά μέτρα της «Σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, που φέρνουν τους εργαζόμενους αιώνες πίσω. Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους, σε μαζική συμμετοχή στην αγωνιστική εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Και συνεχίζουν: «Τέτοια μέτρα απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων, που χτυπούν όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά τους μικρομεσαίους, επιχειρηματίες, βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες και οδηγούν στην αποσάθρωση συνολικά της κοινωνίας, δε θα τολμούσαν να τα σκεφτούν ούτε οι πιο "νοσηροί εγκέφαλοι" Νοεφιλελεύθερης - Νεοσυντηρητικής - Θατσερικής πολιτικής. Δυστυχώς, τολμούν και τα εξαγγέλλουν οι λεγόμενοι "Σοσιαλιστές" του κ. Σημίτη».

Η Κομμουνιστική Ανανέωση

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει το βράδυ έξω από το υπουργείο Εργασίας απευθύνει και η πολιτική κίνηση Κομμουνιστική Ανανέωση, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «ο κύριος φόβος της κυβέρνησης είναι η δυναμική που κρύβει η ανάπτυξη ενός ταξικού αγωνιστικού κινήματος και όχι τα "επιχειρήματα" στο τραπέζι του διαλόγου».

Τονίζει δε, ότι «τα προβλήματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης επιλύονται στο στίβο της ταξικής πάλης και επιβάλλονται τελικά από το συσχετισμό της δύναμης», αλλά και ότι «η κυβέρνηση αποζητά τον "κοινωνικό διάλογο" έχοντας στη διάθεσή της έναν εντυπωσιακό αριθμό μέσων διαστρέβλωσης και παράκαμψης της πραγματικότητας, καθώς και έναν ισχυρό κατασταλτικό μηχανισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ