Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα στο υπουργείο Εργασίας η πρώτη απάντηση

Στις 8 το βράδυ αρχίζει η καθιστική διαμαρτυρία των εργαζομένων της Αθήνας

Στις 7 το βράδυ συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο της πόλης τους και οι εργαζόμενοι του Πειραιά 

Από τη χτεσινή περιοδεία του ΠΑΜΕ στον ΟΤΕ
Από τη χτεσινή περιοδεία του ΠΑΜΕ στον ΟΤΕ
Τη σημαία του αγώνα υψώνουν από σήμερα εργαζόμενοι της Αθήνας. Στις 8 το βράδυ το υπουργείο Εργασίας θα γίνει τόπος καθιστικής διαμαρτυρίας και εκτόξευσης της πρώτης αγωνιστικής βολής για την αναχαίτιση της μεσαιωνικής επέλασης που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την καρατόμηση ιστορικών εργασιακών δικαιωμάτων. Τον αγωνιστικό συναγερμό έχει σημάνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, δίνοντας ταυτόχρονα δυνατό «ράπισμα» στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού της εργατικής τάξης με την τριμερή συνεργασία που έστησαν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί, με βοηθό την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Αγωνιστικός άνεμος πνέει και στο πρώτο λιμάνι της χώρας καθώς οι εργαζόμενοι του Πειραιά συντονίζουν τα αγωνιστικά τους «πυρά» στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

Η σημερινή κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αποτελεί το σύνθημα για την έναρξη των αγώνων. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μέρα με τη μέρα, με περιοδείες και εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς κλιμακώνει τη μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων για να προετοιμάσουν την αντεπίθεσή τους.

Χτες ο συνδικαλιστής μέλος του ΠΑΜΕ Τέλης Γόντικας περιόδευσε στον ΟΤΕ στην πλατεία Βικτωρίας. Εκεί που οι εργαζόμενοι ήδη έχουν πάρει μια «γεύση» του εργασιακού μεσαίωνα. Σε 1.000 μόνιμες θέσεις του ΟΤΕ απασχολούνται φοιτητές με τρίμηνες συμβάσεις, τρεις ώρες τη μέρα για 90 χιλιάρικα!

Ο διάλογος που εκτυλίχτηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας φανέρωνε την ανησυχία και την οργή που επικρατεί στους χώρους δουλιάς με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. «Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα. Η εφαρμογή τους θα είναι από τα πλέον σοβαρά χτυπήματα που θα δεχτούμε για να οικονομήσει το μεγάλο κεφάλαιο. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ολοι μαζί ενωμένοι να παλέψουμε τώρα για τις κατακτήσεις μας, αλλά και για να μη βρουν αύριο τα παιδιά μας στάχτες», τόνισε ο Τ. Γόντικας, απευθυνόμενους στους εργαζόμενους.

Ενας εργαζόμενος γέματος οργή για τη νέα αντεργατική επίθεση, αλλά και για το ρόλο των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είπε: «Παρακολουθώ και κάτι στελέχη του ΣΥΝ που έχουν κάνει θεό τους την παγκοσμιοποίηση και μπερδεύουν τον κόσμο, οι δήθεν αριστεροί. Μόνο ζημιά έχουν κάνει». «Εμείς τι θα κάνουμε τώρα;», ρώτησε ένας άλλος, «θα συμμετέχουμε στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) κινητοποίηση και θα δώσουμε μια πρώτη μαχητική απάντηση σ' αυτούς που νομίζουν ότι μας έχουν του χεριού τους», ήρθε η απάντηση από τον συνδικαλιστή.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, όπου έγινε αναλυτική συζήτηση με τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, ένας εργαζόμενος απευθυνόμενος στον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ είπε: «Εγώ το λέω ότι οι μόνοι που παλεύετε και αγωνίζεστε είστε εσείς». Απαντώντας ο Τ. Γόντικας σημείωσε «ναι, αλλά πρέπει να γίνουμε περισσότεροι. Πρέπει να βγείτε και εσείς στο δρόμο. Στις κατακτήσεις μας και τα δικαιώματά μας δεν έχει δικαίωμα κανείς να βάλει χέρι και πολύ περισσότερο δεν μπορεί καμία συμβιβασμένη πλειοψηφία να τα διαπραγματεύεται. Προετοιμαζόμαστε, συντονιζόμαστε και κατεβαίνουμε στο δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ