Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξυλοδαρμός ναυτεργάτη!

Εφοπλιστής έδειρε ναυτεργάτη, γιατί αρνήθηκε να πετάξει λύματα στη θάλασσα, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

Αγριο ξυλοδαρμό του ναυτεργάτη Δ. Μακρή,από τον εργοδότη του, πλοιοκτήτη Βουτηράκο,καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου!Ειδικότερα - όπως αναφέρεται - ο ναυτεργάτης, την περασμένη Πέμπτη, δέχτηκε την επίθεση του εργοδότη, όταν αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη διαταγή του και να πετάξει λύματα στη θάλασσα!

Μάρτυρες του περιστατικού - σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΕΚΖ - ήταν και λιμενικοί, οι οποίοι όχι μόνο δεν παρενέβησαν και δεν άσκησαν δίωξη κατά του εργοδότη, αλλά αντίθετα απέδωσαν την απουσία του ναυτεργάτη από το πλοίο σε ασθένεια, παρότι γνώριζαν ότι νοσηλεύεται χτυπημένος στο νοσοκομείο!

Στην ανακοίνωση του ΕΚΖ καταγγέλλεται η "βάρβαρη, τραμπούκικη επίθεση, που δείχνει το μέγεθος της ασυδοσίας που επικρατεί και την προσπάθεια των εργοδοτών να επιβάλλουν στους ναυτεργάτες καθεστώς τρομοκρατίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα άνομα συμφέροντά τους".

"Σοβαρές ευθύνες - τονίζεται στην ανακοίνωση - έχει και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που έχει εξελιχθεί σε προστάτη, σε άξιο εκφραστή των εφοπλιστικών συμφερόντων, αφού με την πολιτική που εφαρμόζει ασυδοτεί συνειδητά σε βάρος των ναυτεργατών. Σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια φαίνεται πλέον και γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο σε ποιους και σε ποια κατεύθυνση έχουν εναποθέσει την τουριστική προβολή κι ανάπτυξη του νησιού. Στους κουμπουροφόρους, στους τρομοκράτες των εργαζομένων... ".

"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι", σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το οποίο απαιτεί, να παρθούν πλέον μέτρα προστασίας των εργαζομένων και να σταματήσει η ασυδοσία του κάθε τυχοδιώκτη. Το ΕΚΖ καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού, να γυρίσουν την πλάτη σ' όλους αυτούς που στηρίζουν τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες και να μαυρίσουν στις επερχόμενες εκλογές, όσους στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και κυρίως το εφοπλιστικό στη Ζάκυνθο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ