Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλατιά αποδοχή του ΚΚΕ

Η υποδοχή του Χ. Φλωράκη από τους κατοίκους της Λάρισας, αλλά και η συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ, δείχνουν την απήχηση του ΚΚΕ και τη χρεοκοπία του δικομματισμού

Στην πρόσφατη περιοδεία του στη Θεσσαλία, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης, συνάντησε τη θερμή υποδοχή του κόσμου, την προσοχή στα λεγόμενά του, το ενδιαφέρον για όλα όσα συμβαίνουν, όχι μόνο σχετικά με τη γεωργία, η οποία αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων των κατοίκων, αλλά και για όσα συμβαίνουν γενικότερα στην οικονομία, στη βιομηχανία, στην εξωτερική πολιτική.

Στο πρόσωπο του Χ. Φλωράκη οι κάτοικοι της Λάρισας δεν έβλεπαν μονάχα τον συνεπή αγωνιστή και τον άνθρωπο που μπορεί να καταλάβει, αλλά και να εκφράσει τα προβλήματα του λαού. Εβλεπαν τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, που τα μέλη και τα στελέχη του βρέθηκαν στο πλευρό τους σε κάθε αγώνα που έδωσαν, είναι τα ίδια σάρκα από τη σάρκα τους.

"Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το Κόμμα ανέλαβε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μετώπου που έγινε και πράξη. Στα μπλόκα των αγροτών βρέθηκαν και επαγγελματοβιοτέχνες και εργάτες. Εντονη ήταν και η αποδοκιμασία των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέρσι. Γίνεται πια συνείδηση ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποξηραίνει τον κάμπο", υπογραμμίζει ο Γ. Νταφούλης."Αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία. Εγιναν αγώνες με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και μέτωπο με άλλους συνδικαλιστές. Σ' αυτές τις κινητοποιήσεις ήταν διάχυτο το στοιχείο του μαυρίσματος των κομμάτων του Μάαστριχτ. Αυτό μας δίνει μεγάλη αισιοδοξία για την ενίσχυση του ΚΚΕ από την αγροτιά που καταλαβαίνει γιατί την πρόδωσαν".

Πολύ πρόσφατα, στις 5 Σεπτέμβρη, οι αγρότες βρέθηκαν ξανά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το βαμβάκι. Είχαν τότε να αντιμετωπίσουν εκτός από την υπονόμευση του αγώνα τους από στελέχη των άλλων κομμάτων και την "κατηγορία" του υπουργού Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα, ότι οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες, έχουν προεκλογικές σκοπιμότητες και πρόκειται για... "δάκτυλο" του ΚΚΕ! Αυτές οι προσπάθειες και αυτές οι κατηγορίες δέχτηκαν συντριπτικό χτύπημα από τους ίδιους τους αγρότες που συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση στη Θεσσαλία, που χτύπησαν τον δικομματισμό και την πολιτική υποβάθμισης και εξάρθρωσης της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Σ' αυτό τον αγώνα οι κομμουνιστές ήταν πάλι μπροστάρηδες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο αγροτοδικείο κατά αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων (2023-06-09 00:00:00.0)
Κουράζονται άδικα (1998-02-19 00:00:00.0)
Πάρτε τα τρακτέρ γιατί θα σας ρημάξουν (1996-09-04 00:00:00.0)
Μεγάλη η απήχηση του ΚΚΕ στη Θεσσαλία (1996-09-02 00:00:00.0)
"Καταιγίδα" στον ορίζοντα (1996-06-11 00:00:00.0)
Νέοι αγώνες από 19 Φλεβάρη (1996-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ