Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Μικρή ανταπόκριση η "πορεία" απόσχισης

ΒΕΝΕΤΙΑ. -

Την υπόσχεση για "ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Παδανίας" έδωσε ο ηγέτης της "Λέγκας του Βορρά", Ουμπέρτο Μπόσι την Κυριακή κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία. Μερικές χιλιάδες υποστηρικτές της απόσχισης του βορρά από την υπόλοιπη Ιταλία συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του ποταμού Πάδου, που διαπερνά τη βιομηχανική και αγροτική περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Ωστόσο, ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν πολύ χαμηλότερη απ' ό,τι είχαν υπολογίσει οι διοργανωτές της πορείας, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει πως ανέμεναν τουλάχιστον 1.5 εκατομμύρια άτομα.

Η Βενετία είχε κατακλυστεί από κόσμο χτες μια και εκτός από τους συγκεντρωμένους, τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί βρίσκονταν στην περιοχή για να ελέγχουν την κατάσταση, οι συνηθισμένοι τουρίστες έκαναν βόλτες, ενώ μια ποδοσφαιρική ομάδα του Τορίνο - Βενέσια είχε περικυκλωθεί από χιλιάδες θαυμαστές.

Στο μεταξύ, μια αντι - διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από τη φασιστική "Εθνική Συμμαχία", όπου περίπου 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, κρατώντας ιταλικές σημαίες και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ