Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΟΝΓΚ - ΚΟΝΓΚ
Αντιιαπωνική διαδήλωση

ΧΟΝΓΚ- ΚΟΝΓΚ. -

Περισσότερα από 10.000 άτομα διαδήλωσαν χτες στο Χονγκ Κονγκ, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων, απαιτώντας από την Ιαπωνία να παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις της σχετικά με μια σειρά νησιά που βρίσκονται στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας. Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητές, καθηγητές, κάτοικοι της περιοχής και βετεράνοι του Β Παγκόσμιου Πολέμου και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως: "Κάτω ο μιλιταρισμός της Ιαπωνίας".

Παράλληλα, στο Ταϊπέι, άρχισε το "μποϊκοτάζ" ιαπωνικών προϊόντων και η συλλογή υπογραφών, ζητώντας την άμεση επέμβαση της Ταϊβάν να εντείνει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Ομως, και στην αποικία της Πορτογαλίας, στο Μακάου, περίπου 50 καθηγητές άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές ενάντια στην παρουσία της Ιαπωνίας στα συγκεκριμένα νησιά.

Η κατάσταση έχει ενταθεί από τον Ιούλιο όταν Ιάπωνες εθνικιστές έχτισαν φάρο σε ένα από τα νησιά, περίπου 180 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ταϊβάν. Τα νησιά αυτά, που η Ιαπωνία ονομάζει Σενκάκου και η Κίνα Ντιάογου, διεκδικούνται από την Κίνα, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ