Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αννα Μπουρατζή

(λογοτέχνης, έφορος Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας)

περίσσεψε η υποκρισία στους καιρούς μας. Οι ψεύτικες υποσχέσεις αλωνίζουν τις ψυχές. Ζητούν την ψήφο του λαού που αργοπεθαίνει στα νύχια της ανάγκης. Και τι είδαμε τα τελευταία χρόνια; Είδαμε τον πολιτισμό ν' αρμενίζει στο χάος. Το υπουργείο Παιδείας άσχετο να μοιράζει αμάθεια. Τη γλώσσα μας κουρέλι. Σβήσαν τους διφθόγγους, το πανέμορφο ωμέγα, για να γίνουν εύκολες οι λέξεις για τη λατινική γραφή της ΕΟΚ. Την αποσύνθεση να μετατρέπει τον τόπο σε βούρκο. Οι δείκτες της οικονομίας κάτω από το μηδέν. Αδεια τα ταμεία, το χρέος υπέρογκο. Χρεωμένα γεννιούνται τα παιδιά μας και τα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου, τα ροκανίζουν επιτήδειοι. Μια καινούρια αριστοκρατία ξεφύτρωσε. Στα μεγάλα κόμματα, οικογένειες βουλευτών. Οικογενειοκρατία τρομερή. Νεόπλουτοι κομματάρχες με το σορό. Ολο αυτό το σινάφι ζητά την ψήφο του λαού. Το μοναδικό όπλο του πεινασμένου και προδομένου κοσμάκη. Ολα τα ιδανικά στο περιθώριο. Ο ψεύτικος ευδαιμονισμός κατατρέχει τη νεολαία. Απομακρύνει την ψυχή απ' τις ιδέες και την πετά τροφή στην εκμετάλλευση. Το ρουσφέτι, η ψευτιά, η εξάρτηση, η αναξιοκρατία, η υποτέλεια στραγγαλίζουν το λαό. Τι άλλαξε λοιπόν και ζητάνε ψήφο; Απλά, πήγαμε στον πάτο του βαρελιού.

Για μας, όμως, τους Ηπειρώτες κάτι άλλαξε, δυστυχώς. Χάσαμε μια έδρα βουλευτού στα Γιάννενα. Γιατί η ερήμωση συνεχίζεται, δίχως σχολειά και παιδιά. Μονάχα γέροντες να κλαιν θυμούμενοι τα παλιά. Ζητάν την ψήφο του Ηπειρώτη, ενώ τον ενταφιάζουν δίχως δρόμους, δίχως γιατρούς. Και τα αφεντικά στα σαλόνια να το ρίχνουν στην καλοπέραση, καθώς λέει η θεία Αλέξω. Μας μιλάν για την Εγνατία, σιδηροδρόμους, ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου. Ολα αυτά είναι σαν το γιοφύρι της Αρτας, την ώρα που κλείνουν βιοτεχνίες, μικροεπιχειρήσεις, εργοστάσια και κατεδαφίζουν την αγροτική οικονομία για χάρη των πολυεθνικών του Μάαστριχτ.

Πρέπει ν' αρχίσουμε νέα αντίσταση. Αντεπίθεση σαρωτική για σπάσιμο του δικομματισμού και των παραφυάδων του. Ο κόσμος ζητά αλλαγή. Μόνο στο ΚΚΕ υπάρχει η αληθινή ελπίδα που γεννιέται από ανάγκες και αγώνες. Αντεπίθεση στον οχαδερφισμό. Ολοι στον αγώνα για ανάπτυξη, δουλιά, αξιοπρέπεια. Δίχως αγώνα τίποτε δεν κερδίζεται. Μονάχα οι λύκοι χαίρονται όταν καταπίνουν άβουλα πρόβατα. Θ' αφήσουμε τα παιδιά μας στα δόντια των λύκων, ή θ' αρπάξουμε στα χέρια μας τη ζωή;

Ας έρθει η έκπληξη απ' τη γροθιά του λαού, απ' την καρδιά του που ακόμα είναι ορθή. Εχει τόλμη και αρτηρίες που αντιστέκονται. Αντεπίθεση, Αντεπίθεση, Νίκη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ