Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Της Ανδρομάχης ΣΙΑΡΙΔΟΥ*

Παρά τις υποσχέσεις του, θέλοντας να μας αιφνιδιάσει, να 'χει λυμένα τα χέρια για τη συνέχιση της εφαρμογής των αντιλαϊκών σχεδίων, η κυβέρνηση Σημίτη προσέφυγε σε πρόωρες εκλογές και με ψεύτικες υποσχέσεις που βροντοφωνάζουν την ενοχή του ψευτοσοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, θέλει να κλέψει την ψήφο του λαού.

Το ΚΚΕ μάς καλεί όλους, κάθε αριστερό, προοδευτικό, έντιμο Ελληνα, να αντεπιτεθεί με την ψήφο του. Ν' αγωνιστεί πιο έντονα για το μαύρισμα του δικομματισμού. Των δύο επικίνδυνων αυτών κομμάτων, που οδήγησαν τη χώρα μας από το κακό στο χειρότερο. Που μας βούλιαξαν στην οικονομική καταστροφή. Που έφεραν με τη μονόπλευρη λιτότητα σε απόγνωση εργατοϋπαλλήλους, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, συνταξιούχους, απολυμένους.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με ψηλά το κεφάλι, περήφανα, τη σταθερή, συνεχή υποστήριξη και πάλη για τα ζωτικά προβλήματα του λαού. Τη συνεχή, συνεπή προσπάθειά του για το ξεσκέπασμα των άνομων συμφερόντων του δικομματισμού, των δύο "συγκοινωνούντων δοχείων", όπως πολύ πετυχημένα τους αποκάλεσαν, πρόσφατα. Αντεπίθεση λαέ, αδικημένε, βασανισμένε. Με την ψήφο σου δώσε ένα γερό μάθημα στους αλαζονικούς, καφροειδείς καταπιεστές σου.

Βάλε φρένο στη βουλιμία τους να συνεχίσουν και μετεκλογικά, να σε απομυζούν, να σε κακοποιούν βάναυσα, με τα φασιστοειδή ΜΑΤ, όταν βγαίνοντας στους δρόμους, ζητάς το δίκιο σου. Δώσε την ψήφο σου, το μεγάλο σου αυτό όπλο, στο ΚΚΕ. Στο ΚΚΕ, που μόνο αυτό, αντέδρασε έντονα στη Συμφωνία του Μάαστριχτ που ψηφίστηκε χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, χωρίς δημοψήφισμα. Τη συμφωνία με τα εξευτελιστικά επακόλουθα - το "γιες μεν" και τον ταπεινωτικό ραγιαδισμό.

Με το κεφάλι ψηλά, περήφανα, τώρα που το ΚΚΕ δίνει το σύνθημα "Αντεπίθεση λαέ", ν' αγωνιστούμε. Να παλέψουμε πιο μαχητικά. Υπάρχουν πάρα πολλοί δίκαιοι, έντιμοι άνθρωποι. Ας τους πλησιάσουμε, ας συζητήσουμε μαζί τους. Σπίτι με σπίτι, άνθρωπο με άνθρωπο. Με κάθε ψήφο που κερδίζουμε, αποδυναμώνουμε τα δυο κόμματα, που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας χρόνια ολόκληρα και μας οδηγούν στον αφανισμό.

* Η Ανδρομάχη Σιαρίδου είναι λογοτέχνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ