Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νίκος Θεοδώρου (συγγραφέας)

Στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας από το 1821 μέχρι σήμερα παρελαύνουν βασιλιάδες, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, απ' αυτούς που αποκαλούν "μεγαλειότατους", "εθνάρχες", "σωτήρες", "χαρισματικούς" και άλλα κοσμητικά επίθετα! Αυτοί, λίγο - πολύ, όλοι καταδυνάστευαν το λαό. Αυτοί έγραψαν Συντάγματα και νόμους, για να τα παραβιάζουν. Αυτοί μαγειρεύουν εκλογικά συστήματα βίας και νοθείας στα μέτρα τους. Κι ενώ αλλάζουν ιδεολογίες, τίτλους και κόμματα, για να ξεχαστεί το παρελθόν τους, έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο του προδομένου λαού με νέες υποσχέσεις!

Ολοι αυτοί φεύγουν απ' τον κόσμο, αφήνοντας περιουσίες στους συγγενείς τους και στο λαό που τους έκανε πλούσιους, αφήνουν μόνο το καταστροφικό τους έργο! Του αφήνουν κληρονομιά την ανεργία, την εξαθλίωση, το άγχος για το αύριο κι όλα τα κοινωνικά προβλήματα άλυτα. Αφήνουν μια παιδεία που ευνουχίζει το πνεύμα! Χτίσαμε "Μέγαρο Μουσικής", αλλά απ' έξω περνούν πεινασμένοι καλλιτέχνες και λογοτέχνες χωρίς βοήθεια, χωρίς σύνταξη!

Επιτέλους, τώρα είναι καιρός να υπερψηφίσουμε το ΚΚΕ, που τόσο διώχτηκε για τους αγώνες του, που τόσο συμπαραστάθηκε σε όλα τα στρώματα του λαού με χιλιάδες επερωτήσεις στη Βουλή. Στο κόμμα, που ήταν πάντα μπροστάρης σε απεργίες, συλλαλητήρια, πορείες διαμαρτυρίας, όπου τα προβλήματα του λαού το καλούσαν.

Κανένας δεν επιτρέπεται να γίνει ξανά "κοψοχέρης" και μετεκλογικά να χύνει το γάλα και τα προϊόντα του στους δρόμους, φωνάζοντας "μας εξαπάτησαν".

Κάνω και εγώ έκκληση στους αναγνώστες των βιβλίων μου και σ' όλους τους εργαζόμενους, για αντεπίθεση. Με "όπλο" την ψήφο μας να καταδικάσουμε όλους αυτούς που κυβέρνησαν τη χώρα. Αντεπίθεση και σ' όλα εκείνα τα αστικά κόμματα, που είναι πρόθυμα να συνεργαστούν μεταξύ τους, όπως το δηλώνουν, αφού σε τίποτα δε διαφέρουν κι ας αποκαλούνται "αριστεροί" (!) και "κεντροαριστεροί". Είναι αυτοί, που μόλις κατέρρευσε η πρώην Σ. Ενωση έτρεξαν σαν τα ποντίκια να εγκαταλείψουν το σκάφος κι ένα λαό που τον πρόδωσαν! Αυτοί, που μέχρι χτες έπαιρναν μισθό από τη Βουλή και μεθαύριο θα παίρνουν και σύνταξη από τις ψήφους των κομμουνιστών, που ενώ τους εγκατέλειψαν τους βρίζουν κι από πάνω "εκσυγχρονιστικά"!

Ψήφο, λοιπόν, να δώσουμε στο ΚΚΕ, για περισσότερους βουλευτές, για να εμποδίζει τα αντιλαϊκά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ