Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 62 - 73
Αρης από τα παλιά

Σε ρυθμούς του παρελθόντος χόρεψε ο Αρης. Οπως τότε, τη δεκαετία του '80, που κυριαρχούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ισως είναι νωρίς για συγκρίσεις και συμπεράσματα, αλλά η ευκολία με την οποία η ομάδα του Σ. Μαρκόπουλου επικράτησε του ΠΑΟΚ με 73 - 62, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Αν δεν προκύψουν στην πορεία οικονομικά προβλήματα και διαλυτικά φαινόμενα, σαν εκείνα που ακολούθησαν της αποχώρησης των Γκάλη, Γιαννάκη, το ελληνικό πρωτάθλημα ξαναβρίσκει έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Οι Σάκλεφορντ, Ορτίθ συγκροτούν ένα πανίσχυρο δίδυμο κάτω από τα καλάθια, όπου βρίσκεται η φετινή δύναμή του. Αρκεί να πληροφορηθεί κανείς ότι έμειναν εκτός αγώνα οι Αγγελίδης, Παπαδάτος και οι κοινοτικοί Τόμιντι, Μπόνι, Ναχάρ, για να καταλάβει τις επιλογές που διαθέτει ο Σ. Μαρκόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ενθουσιασμό το παιχνίδι και χάρη στα τρίποντα των Σκάιλς, Μπεκ, προηγήθηκε 12 - 6 και 21 - 17. Στο σημείο αυτό ο Μ. Γκομέζ έκανε το λάθος να τραβήξει στον πάγκο τον Σκάιλς, γεγονός που ενόχλησε τον Αμερικανό αν κρίνουμε από την απόδοσή του στην επανάληψη. Η αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ δε βρίσκεται όμως στην περιφέρεια, έστω κι αν ο Στογιάκοβιτς πραγματοποιώντας την απειλή του δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο. Κοντά στη ρακέτα, οι Γιαννούλης και Ρεντζιάς έδειχναν μαθητούδια μπροστά στον Σάκλεφορντ, που συγκέντρωσε 18 ριμπάουντ.

Στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 35 - 34, όμως η άνοδος του Ορτίθ στην επανάληψη του στέρησε και την παραμικρή ελπίδα να διεκδικήσει τη νίκη. Αν μάλιστα οι παίκτες του Αρη ήταν πιο εύστοχοι στις ελεύθερες βολές (12/27), η διαφορά θα είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου.

ΠΑΟΚ: Σκάιλς 15 (3), Μπουντούρης 11 (1), Μαματζιόλας 2, Μπεκ 13 (3), Τσέκος, Μπόνερ 12, Ρεντζιάς, Γιαννούλης 4.

ΑΡΗΣ: Ορτίθ 16, Λιαδέλης 15 (1), Σταυρακόπουλος 10 (2), Μισούνοφ 5, Σιούτης 2, Φλώρος 7, Χωλόπουλος, Σάκλεφορντ 18.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ