Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΠΑ: Λήγει σήμερα, Τρίτη, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, που έληγε κανονικά χτες. Σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ παρατάθηκε μέχρι και σήμερα, λόγω των βουλευτικών εκλογών και της μετακίνησης στην επαρχία πολλών υπόχρεων φορολογουμένων και υπαλλήλων των εφοριών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (1): Επιτρέπεται στις τράπεζες να εκδίδουν εγγυητικές επιστολές σε συνάλλαγμα για λογαριασμό ιδιωτών προμηθευτών του δημοσίου. Η σχετική απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος λήφθηκε μετά από αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης και δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 230, τ. Α 17/9/1996. Οι επιστολές θα καλύπτουν τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, την εκτέλεση και προκαταβολή για τη σύναψη συμβάσεων προμηθειών ειδών που εισάγονται από το εξωτερικό και το τίμημα των οποίων υπολογίζεται σε ξένο νόμισμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ(2): Κέρδη ύψους 2,1 δισ. δρχ. εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του 1996 η Τράπεζα Κύπρου, παρουσιάζοντας αύξηση 27,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 24% και ανήλθαν σε 92,7 δισ. δρχ. και οι χορηγήσεις κατά 29%, φτάνοντας τα 113,2 δισ. δρχ. Η τράπεζα διαθέτει οχτώ καταστήματα, ενώ για το 1997 προβλέπεται η δημιουργία τριών ακόμα νέων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ιδρύθηκε, σαν δίδυμο αδερφάκι του τουριστικού οδηγού "Η Ελλάδα των Διακοπών", το "Κλαμπ των Διακοπών". Στόχος είναι να καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων τουριστών που επιθυμούν να γνωρίσουν τις ομορφιές της χώρας μας με το μικρότερο δυνατό κόστος. Το "κλαμπ", μέσω των προσφορών που κάνει, πάντα σε συνεργασία με επαγγελματίες ξενοδόχους που προβάλλονται μέσα από τον τουριστικό οδηγό, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις στους Ελληνες και ξένους τουρίστες να απολαύσουν τις διακοπές τους κερδίζοντας εκπτώσεις μέχρι και 50%. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 5227.791.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Το 1ο Συνέδριο της "Βαλκανικής και Γεωφυσικής Ενωσης" διεξάγεται αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο. Οι εργασίες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου (ΔΕΠ) και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Την οργανωτική ευθύνη έχει ο Σύλλογος Γεωφυσικών Ελλάδας, ενώ τις εκδηλώσεις και εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να παρακολουθήσουν 500 περίπου επιστήμονες - γεωφυσικοί, από έξι βαλκανικές χώρες, δυο παρευξείνιες, καθώς και πέντε ακόμα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ