Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Διασύρθηκε το φάντασμα του πρωταθλητή

Ο ΠΑΟ, με καλύτερο παίκτη τον νεόφερτο Σάλεϊ (! ), έχασε στην Ισπανία από την Μπαρτσελόνα με 58 - 77

Ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός του Μπόζινταρ Μαλίκοβιτς συνεχίζει να εντυπωσιάζει αρνητικά. Στη Βαρκελώνη δεν έπαιξε ούτε για το γόητρο. Οχι γιατί δεν ήθελε να τιμήσει τον τίτλο του, αλλά επειδή δεν μπορούσε να σταθεί σαν ίσος προς ίσον, απέναντι στην ομάδα που επιμένει να φωνάζει, ότι κακώς οι "πράσινοι" στέφθηκαν στο Παρίσι πρωταθλητές Ευρώπης.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι κορυφαίος παίκτης ήταν ο Τζο Σάλεϊ, για να καταλάβει πόσο τραγικός ήταν ο χτεσινός Παναθηναϊκός. Ο Αμερικανός, που είχε φτάσει στη Βαρκελώνη είκοσι τέσσερις ώρες νωρίτερα και καλά καλά δε γνώριζε ούτε τα μικρά ονόματα των συμπαικτών του, μπήκε στο παιχνίδι τη στιγμή που οι Καταλανοί προηγούνταν με 38 - 21 και, παίζοντας στοιχειωδώς σωστή άμυνα, πέτυχε προς στιγμή να διασώσει τα προσχήματα. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 39 - 29 στο ημίχρονο, πλησίασε 44 - 37 στο 25, αλλά εκεί όλα τελείωσαν. Ο Σάλεϊ χρεώθηκε με φάουλ και η Μπαρτσελόνα, με κορυφαίο στην επανάληψη τον Ρώσο Φετίσοφ, έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Στο 37 προηγήθηκε 71 - 48 και αν οι παίκτες του Ρενέσες δεν προσπαθούσαν στη συνέχεια να αυξήσουν τη διαφορά με τρίποντα, η ήττα θα είχε μεγαλύτερες διαστάσεις. Το τελικό 77 - 58 είναι άκρως "τιμητικό" για τον Παναθηναϊκό, που εκτός του Σάλεϊ δεν είχε κανέναν άλλο παίκτη διακριθέντα. Ο Ντίνκινς απέτυχε στην οργάνωση του παιχνιδιού, ο Κοχ θυσιάστηκε σε ρόλο πλέι μέικερ και δε βοήθησε ούτε στο σουτ, ενώ την ίδια ώρα ο Τζον Κόρφας, η συμβολή του οποίου στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν σημαντική, παρακολουθούσε το παιχνίδι από τον πάγκο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χιμένεθ 12, Ρ. Γιοφρέσα 18 (2), Ντουένιας 3, Ρίβας 4, Εστεγέρ 3 (1), Φερνάντεθ 11 (3), Ντίεθ 2, Μπος 5 (1), Φετίσοφ 11 (1), Καρνισόβας 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 13 (1), Κοχ 3 (1), Οικονόμου 9, Ντίνκινς 9 (2), Σκονοκίνι 9, Μαρτίνεθ 6, Σάλεϊ 5, Αμίτσι 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ