Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκπληξη στο "Ελ Πάσο"

Η Καλλιθέα απέκλεισε τη Λάρισα. Εύκολα πέρασε ο Πανιώνιος από το Ρέθυμνο

Η Καλλιθέα του Γιώργου Στολίγκα έκανε το μεγάλο "μπαμ" χτες στο κύπελλο Ελλάδας. Εστειλε στο... σπίτι της από την επόμενη φάση την άλλοτε κραταιά και πρωταθλήτρια το 1986, Λάρισα, που βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Στα άλλα παιχνίδια λίγο πολύ επικράτησαν τα φαβορί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας Εθνικού - Παναιτωλικού δεν έγινε, αφού τα δελτία της Αγρινιώτικης ομάδας εκλάπησαν, κατά τους ανθρώπους των Αιτωλών, από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα του Πέτρου Μίχου.

Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια:

Στο "Ελ Πάσο" έγινε πραγματική μονομαχία. Στη διαδικασία των πέναλτι (κανονικός αγώνας 0-0) η Καλλιθέα με 5-3 πήρε την πρόκριση. Στον κανονικό αγώνα οι Θεσσαλοί είχαν δυο δοκάρια με τους Πάτε και Ξάνθη.

Η Νάουσα αν και βρέθηκε να χάνει 1-0, με γκολ του Δεληγιάννη στο 78' από τον Πιερικό, πήρε τελικά τη νίκη με 2-1 χάρη σε τέρματα των Ανδρεάδη 85' και Καραλιόπουλου, στην εκπνοή του αγώνα.

Στην παράταση το Αίγιο πήρε θριαμβευτική νίκη - πρόκριση με 4-1 από τον Εργοτέλη. Στην κανονική διάρκεια το ματς έληξε 1-0 (Δουβίκας 57') για τους Αχαιούς ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Καρανικόλας στο 97' έγραψε το 2-0, ο Λαμπράκης μείωσε στο 102' σε 2-1 γεμίζοντας ελπίδες τους Κρητικούς, όμως ο Ουσταμπασίδης στο 104' και ο Γουλέτας στο 117' διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

"Πολυβόλο" ο Λεβαδειακός σάρωσε 5-0 τον Ηρακλή Πτολεμαϊδας. Τα γκολ για τους Βοιωτούς: Καπιδάνος, 26', 78', Λουίς 40', 85' και Φωτεινάκης 50'.

Με νέα εντυπωσιακή νίκη πέρασε ο Εθνικός Αστέρας τη Δόξα Δράμας. Οι "μαυραετοί" αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν στο 6' με τον Ραφαηλίδη. Ο Γιακόβλεβιτς ισοφάρισε στο 43', ο Αλέμης έκανε το 2-1, ενώ Γρίμπιλας και Κουσάνας έγραψαν το τελικό σκορ.

Ο Πανιώνιος εντυπωσιακός σάρωσε 3-0 την ΕΑΡ στο Ρέθυμνο. Τα τέρματα για τους κυανέρυθρους: Μένταν 52', Αγορογιάννης 64' και Αντώνας 86'.

Στα άλλα ματς είχαμε: Σέρρες - Αμπελόκηποι 1-0, Δόξα Βύρωνα - Ελευσίνα 0-0, Ιάλυσος - Ηλυσιακός 3-2, Αναγέννηση Αρτας - Ολυμπιακός Βόλου 2-1,Αγ. Νικόλαος -Πύργος 0-0, Καρδίτσα - Λύκοι 0-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ