Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΕΡΟΥΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ
Κόκκινο γλέντι

Οι κομμουνιστές της Πτερούντας, το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό (40,68%) του ΚΚΕ στη Λέσβο γλέντησαν, όπως μόνο αυτοί ξέρουν να γλεντούν, το βράδυ της Παρασκευής. Με φαγητό που πρόσφεραν οι συντρόφισσες από την Πτερούντα, τραγούδι και χορό, οι Φτεριανοί γιόρτασαν τη νίκη του ΚΚΕ...

Παρόντες ο κομμουνιστής βουλευτής του νησιού, Στρατής Κόρακας, όπως και αντιπροσωπεία από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα Παρασκευά Γεωργούλα. Μετά από μια σύντομη πολιτική ομιλία του Στρατή Κόρακα, η Ζαφείρω Καραβασίλη, μέλος της ΝΕ και πρώην δήμαρχος Ερεσού, απένειμε στους κατοίκους του χωριού τιμητική διάκριση για την επιτυχία της Κοινότητας Πτερούντας. Αμέσως μετά, οι συντρόφισσες της Πτερούντας, με το χαμόγελο στα χείλη, μοίρασαν το φαγητό και άφθονο ούζο. Η Ανθή και η Αφρούλα μας είπαν για την ιδιαίτερη χαρά που ένιωσε το χωριό, αυτή η μικρή κοινότητα, όπου οι στιγμές γλεντιού είναι τόσο λίγες μέσα στον κόπο της δουλιάς.

Ο χορός άρχισε σε λίγο και συνεχίστηκε και μετά τα μεσάνυχτα, όταν αποχώρησε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Φεύγοντας οι κάτοικοι της Πτερούντας τόνισαν πως "το γλέντι που κάναμε θα μας μείνει αξέχαστο και κανένα άλλο κόκκινο χωριό δε θα μπορέσει να μας ξεπεράσει", ρίχνοντας έτσι το "μπαλάκι" στα άλλα κόκκινα χωριά του νησιού, το Μανταμάδο, τους Ταξιάρχες, το Μεσότοπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ