Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το "κύκλωμα" του λιμανιού ξαναχτυπά

Δωδεκάμηνη απόλυση λιμενεργάτη, που μαζί με άλλους συναδέλφους του αγωνίζεται για να πάρουν τέλος οι παρανομίες στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας καλείται να παρέμβει

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας ΧΡ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ).-

Το "κύκλωμα" του λιμανιού του Ηρακλείου,παράρτημα του μαφιόζικου κυκλώματος που λυμαίνεται τα λιμάνια και γενικότερα το χώρο των φορτοεκφορτώσεων, ξαναχτύπησε. Βλέποντας ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους τέσσερις λιμενεργάτες, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για απονομή δικαιοσύνης στο χώρο δουλιάς τους, ο Σύνδεσμος Λιμενεργατών μεθοδεύει τώρα την απόλυσή τους!

Ετσι, κατασκευάζοντας κατηγορίες, παρέπεμψε χτες στην Επιτροπή Ρυθμίσεως Φορτοεκφορτώσεων Λιμένος Ηρακλείου,τον Ν. Γιαλαμά,έναν από τους τέσσερις λιμενεργάτες, ο οποίος για "παραδειγματισμό" τιμωρήθηκε με δωδεκάμηνη απομάκρυνση από τη δουλιά του!

Ο Ν. Γιαλαμάς εργάζεται στο λιμάνι του Ηρακλείου από το 1967 και θεωρείται από το κύκλωμα "επικίνδυνος", γιατί από το 1994 κατάγγειλε τις παράνομες μειώσεις που γίνονται από το Σύνδεσμο στις φορτοεκφορτώσεις πλοίων και τις τρελές εισπράξεις που απολαμβάνουν τα "κεφάλια" σε βάρος των ανύποπτων μεροκαματιάρηδων λιμενεργατών.

Εκτός από τον Ν. Γιαλαμά,στο στόχαστρο του Συνδέσμου Λιμενεργατών Ηρακλείου είναι επίσης και οι Δ. Ανδρεαδάκης, Π. Μαράκης και Α. Δεληγιάννης,ενώ και πέμπτος λιμενεργάτης - που πρόσφατα δήλωσε ότι θα αγωνιστεί στο πλευρό των τεσσάρων - ο Σ. Γκούμας,"τιμωρήθηκε" από την Επιτροπή, με απομάκρυνση από τη δουλιά του για 35 μέρες!

"Τώρα μας πιάνουνε με άλλο τρόπο, ένανέναν χωριστά", καταγγέλλει στο "Ρ", ο Ν. Γιαλαμάς και προσθέτει: "Με παραπέμπουν στην Επιτροπή Ρυθμίσεως, για να με "καταδικάσει" σε δώδεκα μήνες αργία, φορτώνοντάς με με κατηγορίες όπως φθορά σε σακιά κατά τη φόρτωσή τους, απρεπή συμπεριφορά εναντίον συναδέλφου, κατασυκοφάντηση του Συνδέσμου Λιμενεργατών και γενικά κατηγορίες ανυπόστατες και φτιαχτές!".

Εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή του ο Ν. Γιαλαμάς,καλεί το υπουργείο Εργασίας να πάρει θέση άμεσα για τα προβλήματα του λιμανιού του Ηρακλείου και τις σοβαρές καταγγελίες που παραμένουν αναπάντητες και καλεί επίσης, έστω και καθυστερημένα, τον εισαγγελέα να επέμβει για την απονομή δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ