Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίθεση κατά συνδικαλιστή στη "Χαλυβουργία"

Επίθεση με ύβρεις και προπηλακισμούς δέχτηκε προχτές ο αντιπρόεδρος του Σωματείου της "Ελληνικής Χαλυβουργίας",Π. Χριστοπάνου,από τον διευθυντή του χαλυβουργείου, Ν. Ανδρουτσόπουλο,επειδή αρνήθηκε να συναινέσει στην καταπάτηση του δικαιώματος της ειδικότητας και να εργαστεί σε άλλη εργασία απ' αυτήν για την οποία προσλήφθηκε! Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο, τονίζοντας πως η απαράδεκτη αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον παραπέρα περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο διευθυντής επιτέθηκε "όχι μόνο με λόγια, αλλά και με βίαιη απώθηση, που συνοδεύτηκε με το σχίσιμο της εφημερίδας "Ριζοσπάστης".Η πράξη είναι εντελώς απαράδεκτη και έχει σαν στόχο τη μείωση των συνδικαλιστών, τον περιορισμό ακόμα περισσότερο της συνδικαλιστικής δράσης και την τρομοκράτηση των εργαζομένων".

Το περιστατικό - συνεχίζει - που είχε ως αφορμή τη δήθεν άρνηση εργασίας του συνδικαλιστή, είναι σε γνώση της εταιρίας και "είμαστε βέβαιοι - επισημαίνεται - ότι έγινε με την ανοχή και την ενθάρρυνση αυτών που προϊστανται του Ν. Ανδρουτσόπουλου".

Καταλήγοντας τονίζει πως "το ΔΣ του σωματείου δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί τέτοιες παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες και είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ