Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Αμερικανικές πιέσεις

ΠΑΛΕ.-

Αντιμετωπίζοντας έντονες πιέσεις, οι Σερβοβόσνιοι δεσμεύτηκαν χτες να συνεργαστούν για την υπεράσπιση του Συντάγματος και των θεσμών της μεταπολεμικής Βοσνίας.

Οι Σέρβοι μποϊκοτάρισαν το Σάββατο την εναρκτήρια σύνοδο των νέων κοινών θεσμών, στους οποίους μετέχουν και οι δύο οντότητες της Βοσνίας, η Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία και η Σερβική Δημοκρατία.

Η στάση τους αυτή έφερε την έντονη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι "έξαλλες" με το μποϊκοτάζ και τόνισε ότι οι Σέρβοι θα πρέπει να πάρουν υπόψη τους ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις.

Ο αντιπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία, Καρλ Μπιλντ, απηύθυνε "ένα πολύ αυστηρό μήνυμα" προς τους Σέρβους της Βοσνίας, προτρέποντάς τους να συνεργαστούν στους "νέους κοινούς μεταπολεμικούς θεσμούς".

Από την πλευρά του, ο Κράισνικ, μιλώντας χτες στο BBC, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να υπογράψει τη διακήρυξη με την οποία θα υπόσχεται πως θα σεβαστεί το Σύνταγμα της Βοσνίας και θα συστήσει στους Σέρβους νεοεκλεγέντες βουλευτές να κάνουν το ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ