Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Διπλή βομβιστική επίθεση

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-

Ο Ιρλανδικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός (ΙΡΑ) ανέλαβε χτες την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στο Λίνσμπουρν τη Δευτέρα, εναντίον των αρχηγείων των βρετανικών δυνάμεων στη Βόρεια Ιρλανδία. Από τις επιθέσεις αυτές 31 άτομα τραυματίστηκαν - 21 στρατιώτες και 10 υπάλληλοι, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 2 ανήλικοι, παιδιά εργαζομένων στη βάση. Η γνησιότητα του τηλεφωνήματος επικυρώθηκε με βάση τον κώδικα αναγνώρισης που χρησιμοποιεί ο ΙΡΑ.

Ωστόσο, νωρίτερα, ενας άνδρας τηλεφώνησε στο ιρλανδικό εθνικό δίκτυο (RTE) και δήλωσε πως η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση "Ενοπλος Στρατός της Συνέχειας" (ΕΣΣ) του ΙΡΑ αναλαμβάνει την ευθύνη για τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις, προσθέτοντας παράλληλα ότι συνδέονται άμεσα με την έναρξη της συνδιάσκεψης του Συντηρητικού Κόμματος του Βρετανού πρωθυπουργού Τζον Μέιτζορ. Ωστόσο, ο άνδρας δε χρησιμοποίησε κωδικοποιημένο μήνυμα.

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, σερ Πάτρικ Μέιχιου, δήλωσε ότι ο ΙΡΑ είναι ο υπ' αριθμόν ένα ύποπτος για την επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα. Το περιστατικό αυτό παραπέμπει "στην τρομοκρατική οργάνωση η οποία κήρυξε εκεχειρία τον Αύγουστο του 1994". Ο Μέιχιου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχε με τους επικεφαλής ασφαλείας στο Μπέλφαστ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ