Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ
Ταξικός στιγματισμός των παιδιών

Από την πρώτη του Οκτώβρη, οι μαθητές τεσσάρων δημοτικών σχολείων της Μασαχουσέτης κυκλοφορούν φορώντας στο πέτο... μπλε, κίτρινα και πράσινα κουπόνια σίτισης! Η διεύθυνση του σχολείου σκέφτηκε αυτόν τον πρωτοφανή τρόπο για να μπορεί, όπως ισχυρίζεται, να ξεχωρίζει τους μαθητές που πληρώνουν τοις μετρητοίς, με έκπτωση, ή παίρνουν δωρεάν το σχολικό συσσίτιο. Οι επικριτές αυτού του μέτρου, που παραπέμπει μάλλον σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας, υποστηρίζουν ότι τα χρωματιστά αυτοκόλλητα δε θα προκαλέσουν μόνον ψυχολογικά προβλήματα στους μαθητές, αλλά θα αποτελέσουν την απαρχή για τη θεσμοθέτηση συμπεριφορών κακοποίησης και του ταξικού στιγματισμού των παιδιών!

Οι φτωχοί μαθητές των τεσσάρων δημοτικών σχολείων αποτελούν το 75% του συνόλου των 2.000 παιδιών. Ενα 9% έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει το σχολικό συσσίτιο με έκπτωση ενώ το 16% των 2.000 μαθητών μπορεί να καταβάλλει τη συνολική τιμή...

Φαίνεται ότι τα προεόρτια της επιβολής ρατσιστικών κανόνων ακόμη και στους ανήλικους πολίτες της λεγόμενης "Γης της Ελευθερίας" έπονται των θανατηφόρων πληγμάτων που δέχθηκε το κράτος κοινωνικής πρόνοιας στις ΗΠΑ με στόχο την περαιτέρω ανατροφοδότηση της περίφημης ιδιωτικής πρωτοβουλίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ