Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Απεργίες στην "Τζένεραλ Μότορς"

ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-

Απεργιακό πυρετό προκαλούν οι πρόσφατες απολύσεις 1.850 εργαζομένων σε εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας "Τζένεραλ Μότορς" στο Μίτσιγκαν και τη Νέα Υόρκη. Το περασμένο 24ωρο, περίπου 4.600 εργάτες, που απασχολούνται σε βιομηχανικές μονάδες της "Τζένεραλ Μότορς" στον Καναδά, ανακοίνωσαν ότι προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων όχι μόνο σε ένδειξη αλληλεγγύης για τις απολύσεις των Αμερικανών συναδέλφων τους και την απεργία των 22.000 άλλων υπαλλήλων, αλλά και γιατί αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι το ενδεχόμενο της απόλυσης...

Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργοστάσια της εταιρίας στις περιοχές Λάντον, Γουίσορ και Γούντστοκ της καναδικής πόλης Οντάριο έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να κατέβουν σε απεργία.

Την περασμένη βδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία "Τζένεραλ Μότορς" απέλυσε 1.850 Αμερικανούς εργάτες και προχτές προειδοποίησε ότι προσανατολίζεται στο κλείσιμο ή στη μείωση της παραγωγής σε 11 εργοστάσια στις ΗΠΑ και σε άλλα δύο στο Μεξικό, λόγω του κόστους της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ