Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Γενικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται για την επόμενη βδομάδα στην Ισπανία, τις οποίες έχουν κηρύξει τα εργατικά συνδικάτα, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, να "παγώσει" τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Την υπόσχεση πως θα υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις αυτές ανακοίνωσαν χτες τα αντιπολιτευόμενα κόμματα της χώρας.

Ο συνασπισμός της Ενωμένης Αριστεράς, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Εθνικό Μπλοκ της Γκαλικίας συμφώνησαν χτες να ενισχύσουν τη συγκέντρωση της επόμενης Τρίτης, ύστερα από συνομιλίες που είχαν οι αντιπρόσωποί τους με συνδικαλιστικές οργανώσεις, δήλωσε ο Φρανσίσκο Μπαράνκο, εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης των Εργατών.

Το Λαϊκό Κόμμα και οι σύμμαχοί του στην κυβέρνηση, τα κόμματα των Καταλανών, των Βάσκων και των Καναρίων Νήσων αρνήθηκαν να συναντηθούν με τους συνδικαλιστές.

Η Γενική Ενωση των Εργατών και οι Επιτροπές των Εργατών - οι δύο κύριες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ισπανίας - έχουν ανακοινώσει πως σκοπεύουν να καλέσουν τους δημοσίους υπαλλήλους σε απεργία αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει τα σχέδιά της να "παγώσει" τους μισθούς, όπως σχεδιάζει για τον προϋπολογισμό του 1997.

Η κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ υποστηρίζει πως πρέπει να προβεί σε τέτοια μέτρα εξαιτίας των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ένταξη της χώρας στη νομισματική ένωση το 1999.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ