Τρίτη 15 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια

Ετσι έμαθαν να σκέφτονται και να λειτουργούν. Σαν υπάλληλοι με υπερβάλλοντα ζήλο απέναντι στα εκάστοτε αφεντικά τους. Σαν ανθρωπάκια που όλα τα ζυγίζουν μέσα από τη "θεσούλα" και το "ψωμί" τους ή το παντεσπάνι τους... Ετσι έμαθαν να μετράνε και τις πράξεις των άλλων, αυτοί που μάλλον ποτέ τους δεν έμαθαν τι θα πει παλικαριά, τι θα πει αλληλεγγύη, τι θα πει αίσθηση του χρέους απέναντι στο συνάδελφο, στο σύντροφό σου. Οσοι ποτέ τους δεν κατάλαβαν τι είναι εκείνο που φέρνει κοντά στον αγώνα τον έναν εργάτη με τον άλλο.

Ετσι μόνο εξηγείται το άθλιο σχόλιο που φιλοξενεί στις σελίδες του το τελευταίο τεύχος του "Οικονομικού Ταχυδρόμου" σε βάρος του συνδικαλιστή Χρήστου Σταμούλου, ο οποίος εμφανίζεται σαν "υπάλληλος του ΚΚΕ"!. "Κάποιοι - γράφει - απόρησαν που ο γνωστός συνδικαλιστής του ΟΑΣ Χρ. Σταμούλος επισημάνθηκε (!) να διαδηλώνει εναντίον του "Μάρκο Πόλο" ως ναυτικός (!). Και όμως, τι το φυσικότερο; Ως υπάλληλος του ΚΚΕ πηγαίνει εκεί που τον στέλνουν. Και επιδεικνύει το ζήλο που του ζητείται για να μη χάσει τη θέση και το ψωμί του"!!!

Θα πρέπει, βέβαια, να παρατηρήσει κανείς μια ...πρόοδο στις ελεεινές πένες, στις ίδιες πένες που πριν λίγα χρόνια - όταν οι απολυμένοι της ΕΑΣ έδιναν τον μεγάλο αγώνα για το ψωμί τους και για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες - καλούσαν την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να ανοίξει τα κεφάλια των "Σταμουλοκολάδων" σαν τριαντάφυλλα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ