Τρίτη 15 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κουβέντα για την ταμπακέρα

Αν και μακροσκελής η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιλογή του διευθυντή της εφημερίδας "Το Βήμα" Στ. Ψυχάρη ως διοικητή του Αγίου Ορους, αποφεύγει να "ακουμπήσει την ταμπακέρα".

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών προβάλλονται οι ικανότητες του δημοσιογράφου και οι δραστηριότητές του στη δημόσια ζωή. Γίνεται επίσης λόγος για τα τυπικά του προσόντα, τα οποία είναι αρκετά για την επιλογή του σ' αυτήν τη θέση.

Ομως, στην ανακοίνωση, δε γίνεται λόγος για τα κριτήρια της επιλογής, ούτε δίνεται η παραμικρή απάντηση στα ερωτήματα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες αυτή η απόφαση της κυβέρνησης. Πώς, δηλαδή, είναι δυνατό, να γίνεται η ανάθεση αυτής της θέσης στον συγκεκριμένο άνθρωπο, στέλεχος του Ιδρύματος Λαμπράκη, με τις πολλαπλές διασυνδέσεις και δραστηριότητες και στον πολιτιστικό τομέα. Στην ανακοίνωση, τέλος, του υπουργείου Εξωτερικών δε δίνεται απάντηση γιατί επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, και όχι κάποιος άλλος, η επιλογή του οποίου δε θα προκαλούσε τόσες αντιρρήσεις και αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ