Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ
Ανοιχτός ο δρόμος για Ιαπωνία
  • Η προκριματική διαδικασία για τα τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 1998
  • Με Γιουγκοσλαβία η Ελλάδα

Ορθάνοιχτος είναι για την Εθνική ανδρών στο βόλεϊ ο δρόμος που οδηγεί στα τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 1998, που θα γίνουν στην Ιαπωνία. Μετά από διάλειμμα δεκαέξι χρόνων ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος επανέρχεται στις 24, γεγονός που ανεβάζει τις ελπίδες της Ελλάδας για να πάρει μέρος για τρίτη φορά σε τελικά Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα θα πάρει μέρος στη δεύτερη φάση της προκριματικής διαδικασίας, που θα διεξαχθεί στην Ευρώπη. Στην πρώτη φάση συμμετέχουν σε τέσσερις ομίλους δεκατρείς ομάδες, που είναι: Α όμιλος: Δανία, Σουηδία, Εσθονία. Β όμιλος: Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία. Γ όμιλος: Τουρκία, Ισραήλ, Κροατία. Δ όμιλος: Ουγγαρία, Σλοβακία, Λευκορωσία, Βοσνία. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί σε έξι ομίλους (πέντε των τεσσάρων και ένας των τριών). Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί στον όμιλο J μαζί με τη Γιουγκοσλαβία. Οι επικεφαλής των άλλων ομίλων είναι Ιταλία, Φινλανδία στον F,Ολλανδία και Γερμανία στον G,Ρωσία και Πολωνία στον Η,Βουλγαρία και Ισπανία στον Ι.Τέλος, στον όμιλο Κ είναι μόνη της η Πορτογαλία και θα τοποθετηθούν δύο εκ των Τσεχίας, Λετονίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας. Οι υπόλοιπες δύο, μαζί με τις υπόλοιπες 8 που θα προκριθούν από την πρώτη φάση, θα μοιραστούν στους άλλους ομίλους. Από κάθε όμιλο της β φάσης θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες. Οι αγώνες όλων των ομίλων (πλην της Πορτογαλίας) θα είναι διπλοί.

  • Σε αγώνα του β προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανδρών του 1997 (όπου συμμετέχει και η Ελλάδα) η Ρουμανία νίκησε εκτός έδρας τα Σκόπια με 3-0 (15-7, 15-12, 15-9). Στο Γ όμιλο Τουρκία - Γαλλία 3-1 (12-15, 15-10, 15-6, 15-13). Στο β όμιλο των γυναικών η Ιταλία νίκησε την Τουρκία 3-0 (15-12, 15-10, 15-6).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ