Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Πάτρα σήμερα η Αλ. Παπαρήγα

Περιοδεία σε εργασιακούς χώρους και συναντήσεις με εργαζόμενους

Επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Αχαϊας πραγματοποιεί σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Η περιοδεία στην Πάτρα δε γίνεται τυχαία, καθώς η περιοχή πλήττεται έντονα από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ που ακολουθεί η κυβέρνηση ενώ οι στρατιές των ανέργων μεγαλώνουν.

Χτες σε συνέντευξη Τύπου ο Γραμματέας της ΝΕ Αχαϊας Νίκος Καραθανασόπουλος και ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, μέλος του ΝΓ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της περιοδείας, σημείωσαν πως σκοπός της επίσκεψης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι η παρουσίαση των θέσεων του Κόμματος για τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής. Σημείωσαν πως επιβεβαιώθηκαν γρήγορα οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ που έλεγε προεκλογικά ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Απόδειξη της πολιτικής της κυβέρνησης, είναι τα προβλήματα που πρόσφατα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΜΙΣΚΟ και της ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ, του δέρματος και άλλων επιχειρήσεων, προβλήματα που έρχονται να προστεθούν σ' αυτά της Π - Π, της Χαρτοποιίας κλπ.

Για όλα τα παραπάνω, το ΚΚΕ έχει προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παλεύει με κάθε τρόπο για την επίλυσή τους: έχει καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις για τη ΜΙΣΚΟ, τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της περιοχής, ενώ τα μέλη και στελέχη του Κόμματος δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στην προσπάθεια ενημέρωσης και ενεργοποίησης των εργαζόμενων, για την οργάνωση της αντεπίθεσής τους απέναντι στα συντονισμένα χτυπήματα που δέχονται από την ΕΕ, το πολυεθνικό κεφάλαιο, την κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ, τον ΣΥΝ, το ΔΗΚΚΙ και την ΠΟΛ.ΑΝ. που στηρίζουν τους "ευρωπαϊκούς μονόδρομους".

Σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφθεί εργασιακούς χώρους που αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα και θα συζητήσει με τους ίδιους τους εργαζόμενους για τα προβλήματα, σε μια ουσιαστική συζήτηση κι όχι μια εθιμοτυπική πολιτική περιοδεία.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

Στις 09.00 επίσκεψη στο πλοίο "Mediteranean Sky". Στις 11.00 επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΜΙΣΚΟ. Στις 13.00 επίσκεψη στην ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ. Στις 17.30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. Στις 18.30 η Αλ. Παπαρήγα θα παρευρεθεί σε συνάντηση - σύσκεψη με ΔΣ σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων από όλο το φάσμα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ