Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υστατες κινήσεις τακτικής
  • Αύριο συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίο κλήθηκαν και οι Γ. Σουφλιάς και Κ. Μητσοτάκης
  • Ανυποχώρητες οι δύο πλευρές και αλλεπάλληλες συσκέψεις

Με κινήσεις τακτικής, προκειμένου να στριμωχτεί η αντίπαλη πλευρά και με αλλεπάλληλες συσκέψεις των κορυφαίων στελεχών συνεχίζεται αμείωτη η ένταση στα εσωκομματικά της ΝΔ, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής να φαίνεται στον ορίζοντα κάποια ορατή λύση.

Χτες ο Μ. Εβερτ, βλέποντας ότι τον εγκαταλείπουν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη που τον στήριζαν και προωθούν τη μεταβατική λύση Βαρβιτσιώτη, επιχείρησε να εμφανιστεί ανοιχτός σε μια συνεννόηση των κορυφαίων στελεχών, όπως ζήτησαν με επιστολή τους 23 βουλευτές. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα σύσκεψη με τη συμμετοχή των μελών του Συμβουλίου, του Γ. Σουφλιά και του Κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να υπάρξει "συνεννόηση για την οργάνωση του Συνεδρίου".

Ο ελιγμός Εβερτ έχει ως στόχο από τη μια να εμφανιστεί ότι αφουγκράζεται την αγωνία των στελεχών που ζητάνε συνεννόηση των "βαρόνων" και από την άλλη να εκθέσει τους "αντιπολιτευόμενους" ότι τορπιλίζουν μια λύση με τις "άκαμπτες" θέσεις τους. Βασικός του στόχος, όμως, είναι με διάφορους ελιγμούς να παραμείνει αρχηγός μέχρι το συνέδριο του κόμματος, προκειμένου, μέσω του μηχανισμού, να ελέγξει τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Ομως η πρόταση Εβερτ, όπως ξεκαθαρίστηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, δεν αφορά τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει να είναι ανένδοτος στην ικανοποίηση αυτού του αιτήματος. Ο Μ. Εβερτ είπε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου το συνέδριο να γίνει τον Μάη και όχι τον Ιούνη, ενώ χτες δεν έγινε καμιά νύξη για διαγραφές των "διαφωνούντων". Στη χτεσινή συνεδρίαση ο Γ. Βαρβιτσιώτης επέμεινε να κρατάει αποστάσεις από τον Μ. Εβερτ και επιφυλάχτηκε να απαντήσει εάν θα δεχτεί την προεδρία της οργάνωσης του συνεδρίου.

Από την άλλη πλευρά ο Γ. Σουφλιάς,όπως έλεγαν συνεργάτες του, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση όπου, όμως, θα εμφανιστεί και αυτός ανυποχώρητος στις θέσεις. Θα ζητήσει εσωκομματικές εκλογές, γνήσιο συνέδριο και μόνιμη λύση στο θέμα της ηγεσίας. Χτες, ο Γ. Σουφλιάς ξεκίνησε σειρά επαφών και συνάντησε τον Κ. Μητσοτάκη, τον Τ. Τζαννετάκη, τον Γ. Ράλλη και τον Α. Τσαλδάρη, ενώ σήμερα έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Γ. Βαρβιτσιώτη και τον Γ. Κεφαλογιάννη.

Μέχρι χτες το βράδυ δεν είχε ξεκαθαριστεί εάν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου θα πάρει μέρος ο Κ. Μητσοτάκης, που το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στα εσωκομματικά της ΝΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με διαφορετική γλώσσα Εβερτ - Μητσοτάκης (1997-01-22 00:00:00.0)
Δηλώνουν όλοι ικανοποιημένοι (1997-01-08 00:00:00.0)
Αναζωπυρώνονται οι εσωκομματικές συγκρούσεις (1996-12-18 00:00:00.0)
Κωλυσιεργία Εβερτ (1996-12-05 00:00:00.0)
Σε σύγκρουση οδηγεί το αδιέξοδο (1996-09-27 00:00:00.0)
Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο (1996-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ