Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κωλυσιεργία Εβερτ

Από αναβολή σε αναβολή, οδηγούνται οι εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ και ειδικότερα στο θέμα της διεύρυνσης του συνεδρίου, που θα γίνει στα τέλη Φλεβάρη ή τις αρχές Μάρτη. Χτες, ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να ματαιώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της (ελεγχόμενης από τον ίδιο) Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα ασχολούνταν με το θέμα του συνεδρίου. Η ματαίωση ερμηνευόταν από στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ως προσπάθεια κωλυσιεργίας των διαδικασιών του συνεδρίου, προκειμένου να οργανωθεί κατάλληλα από τον Μ. Εβερτ ο μηχανισμός του κόμματος και να δράσει υπέρ του κατά την προσυνεδριακή διαδικασία, που θα αρχίσει. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προγραμματίσει σειρά περιοδειών στην επαρχία, κάνοντας αρχή από την Πάτρα, όπου θα πάει το Σαββατοκύριακο, ενώ ανέβαλε και την κοινή συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που ήταν να πραγματοποιηθεί μέσα στο Νοέμβρη για να συζητήσει τα αίτια της εκλογικής ήττας.

Ολα τα στελέχη πλέον αναμένουν την κατάληξη των συνεννοήσεων που γίνονται, προκειμένου να συγκεραστούν οι προτάσεις Βαρβιτσιώτη και Σουφλιά για τη διεύρυνση του συνεδρίου και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στελέχη της κίνησης των "τριών" δεν έκρυβαν χτες τη δυσαρέσκειά τους για την τακτική του Μ. Εβερτ και τόνιζαν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η παρελκυστική τακτική τότε θα αντιδράσουν δυναμικά. Ανέφεραν δε ότι ο Μ. Εβερτ καταχράται των εξουσιών που έχει ως πρόεδρος και υπενθύμιζαν ότι δεν έχει καλέσει ακόμα τον Γ. Σουφλιά να συζητήσουν για το συνέδριο, παρά τη δέσμευσή του στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ