Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Πάλι υποσχέσεις από την κυβέρνηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ

Πάλι με υποσχέσεις απάντησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάζει το σύστημα αερομεταφοράς ασθενών από τα νησιά του Αιγαίου, κατά τη συζήτηση χτες στη Βουλή, σχετικής επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ. Αφορμή για την ερώτηση υπήρξε το τραγικό, πρόσφατο, γεγονός του θανάτου ασθενούς στη νήσο Τήλο, λόγω αδυναμίας μεταφοράς του στην Αθήνα, αφού από έλλειψη φωτισμού στο ελικοδρόμιο της νήσου δεν ήταν δυνατή η προσγείωση ελικοπτέρου.

Απαντώντας στην ερώτηση, ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης παραδέχτηκε μεν ότι το σύστημα αερομεταφοράς ασθενών στην Ελλάδα παρουσιάζει πολλά προβλήματα, αλλά δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για συγκεκριμένες λύσεις.Απλά είπε ότι "στο επόμενο εξάμηνο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του υπουργείου Αιγαίου και με ευθύνη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων θα προχωρήσει η σύνταξη των σχετικών μελετών και η δημοπράτηση έργων, ώστε να διευθετηθούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα όλων των ελικοδρομίων του Αιγαίου".

Α. Τασούλας: Πάλι υποσχέσεις;

"Ρωτήσαμε συγκεκριμένα πράγματα - είπε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τασούλας - γιατί στις 31/1/1996 μας είχε ξαναδοθεί απάντηση εδώ ότι διαθέτετε 25 δισ. δρχ. για να καλύψετε αυτές τις ανάγκες των νησιών. Τι έγινε; Τα ξοδέψατε αυτά τα χρήματα; Αρχίσατε τα έργα και δε σας έφτασαν; Η δεν ξέρετε τι έγινε; Μου δίνετε την εντύπωση ότι δεν ξέρετε και το πιο πιθανό είναι ότι δεν έγινε τίποτα απ' αυτά που λέγατε, διότι το ίδιο φαινόμενο που είχαμε τότε, το έχουμε και τώρα. Ετσι που το πάτε, δεν πρόκειται να ικανοποιήσετε αυτές τις ανάγκες". Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι μια σειρά νησιά του Αιγαίου αντιμετωπίζουν αυτό το διάστημα πρόβλημα νερού και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα, γιατί όπως είναι η κατάσταση δεν πάει άλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ