Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδοκιμάζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός

Την άμεση αντίδραση της Πανθεσσαλικής και των άλλων Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα σ' ολόκληρη τη χώρα, καθώς και των χιλιάδων αγροτών, που βρίσκονται στα μπλόκα, προκάλεσε η άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα άμεσα, βασικά αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού. Τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής χαρακτήρισαν ως εμπαιγμό της αγροτιάς την επιμονή της κυβέρνησης να εμφανίζεται πως δήθεν ικανοποιεί αιτήματα των αγροτών και δήλωναν ότι μόνο όταν δοθούν συγκεκριμένες θετικές απαντήσεις στα 6 βασικά αιτήματα που έθεσε η Συντονιστική Επιτροπή κι αρχίσει η υλοποίησή τους, θ' ανοίξουν οι δρόμοι.

Τις ίδιες απαντήσεις έδιναν, μ' ένα στόμα, και οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα. Ταυτόχρονα, υπογράμμιζαν, ότι ο υπουργός Γεωργίας, δηλώνοντας πως οι αγρότες δεν αντιλαμβάνονται τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση υπέρ τους, υποτιμά τη νοημοσύνη τους. Θα πρέπει - τόνιζαν - να γνωρίζει ο Στ. Τζουμάκας, ότι και μυαλό διαθέτουμε, αλλά και έχουμε συνειδητοποιήσει πως μόνο με τον αγώνα μας θα κερδίσουμε. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν ο υπουργός και η κυβέρνηση, είναι ότι μόνο νικητές θα φύγουμε από τα μπλόκα.

Στις 6.30 χτες το απόγευμα άρχισε η νέα συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου με την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πριν αρχίσει η συνάντηση αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και Θεσσαλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για να γίνει η συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου και της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ