Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΞΑΝΘΗΣ
Κυβερνητικές αοριστίες

ΚΚΕ: Πάρτε συγκεκριμένα μέτρα

Γενικά και αόριστα απάντησε χτες η κυβέρνηση στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, που αφορούσε το ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο νομό Ξάνθης, λόγω των πρόσφατων ισχυρών και αδιάκοπων βροχοπτώσεων. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, αναλώθηκε στην παρουσίαση της κατάστασης και σ' ό,τι αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπισή της δήλωσε πως θα ανακοινωθούν σε 10 μέρες, όταν κυβερνητικό κλιμάκιο θα πάει και πάλι στην Ξάνθη. Ως δικαιολογία για την αδυναμία του να μιλήσει συγκεκριμένα για τα μέτρα που θα ληφθούν, επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη καταγραφεί οι ζημιές. Ικανοποιημένος, επίσης, εμφανίστηκε σ' ό,τι αφορά την εφαρμογή του σχεδίου "Ξενοκράτης" στην περίπτωση της Ξάνθης. "Το σχέδιο - είπε - εφαρμόστηκε με επιτυχία και έγκαιρα. Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με καλύτερο συντονισμό". Τέλος σε ό,τι αφορά την οικιστική και παραγωγική ανασυγκρότηση του Νομού είπε: "Πρέπει να δούμε όλο το πρόγραμμα της οικιστικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης του Νομού Ξάνθης με αιχμή τα χωριά και τις περιοχές που επλήγησαν".

Στ. Παναγιώτου: Απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα

Την ανάγκη να σκύψει η κυβέρνηση πάνω στα προβλήματα, να τα αντιμετωπίσει ουσιαστικά και να δώσει λύσεις προοπτικής, υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου. "Χρειάζεται, είπε, ένας συνδυασμός των άμεσων με τα μακροπρόθεσμα μέτρα, ώστε να αντιμετωπίζεται η κατάσταση.

- Χρειάζεται η κατασκευή τέτοιων έργων υποδομής, με επιστημονική πρόγνωση και προοπτική, έργων που να ανταποκρίνεται τόσο στις άμεσες όσο και στις μελλοντικές ανάγκες. Οχι στο όνομα του οικονομικού κόστους να κατασκευάζονται αμφιβόλου ποιότητας έργα που σε τέτοιες περιπτώσεις στο τέλος το κόστος είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο με ανθρώπινες ζωές και υλικές καταστροφές.

- Βρισκόμαστε στο χειμώνα, πριν από τα Χριστούγεννα, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια σειρά πιεστικά προβλήματα και οι επιχειρήσεις πρέπει να συνεχίσουν την παραγωγική τους διαδικασία. Επίσης, χρειάζεται καλύτερη λειτουργία του σχεδίου έκτακτης ανάγκης, γιατί στην Ξάνθη εφαρμόστηκε με πολλές ελλείψεις και αδυναμίες". Καταλήγοντας ο κομμουνιστής βουλευτής ζήτησε "να παρθούν μέτρα, ούτως ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας που δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις εμφανίζονται".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέχρι τις 15 Νοέμβρη θέλει να ξεμπερδεύει με τους αγρότες(2015-11-05 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την πολεοδόμηση περιοχών του Πηλίου(2005-07-22 00:00:00.0)
Κατάργηση της ανεργίας με κατάργηση της εκμετάλλευσης(2000-03-12 00:00:00.0)
Απορρίψτε τις κυβερνητικές επιλογές(1997-05-17 00:00:00.0)
Η πολιτική της έντασης δε θα περάσει(1997-02-14 00:00:00.0)
Υπόθεση ζωής να φύγουν τα καζάνια(1996-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ