Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για την πολεοδόμηση περιοχών του Πηλίου

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή και Τάκη Τσιόγκα

Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης στο Πήλιο, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά.

Πριν 15 περίπου χρόνια - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - σύμφωνα με το Ν. 1337/83, ξεκίνησε Επιχείρηση Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης σε κοινότητες τότε της Μαγνησίας (Αργαλαστή, Καλά Νερά, Πλατανιάς, Αφησσος, Διμηνιό, Αλλη Μεριά, Ιωλκός και άλλες κοινότητες και οικισμούς). Ενώ όμως τελείωσε η Α' φάση - κτηματογράφηση έως και τη φάση Ανάρτησης Πολεοδόμησης - οι όποιες εργασίες και μελέτες σταμάτησαν και τελικά νέκρωσαν, χωρίς να γίνει ούτε ένα βήμα της Β' φάσης πολεοδόμησης.

Αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης άναρχης οικοδόμησης σε αναπτυσσόμενες και με σπάνια φυσικά πλεονεκτήματα περιοχές του Πηλίου - υπογραμμίζουν οι δύο βουλευτές - είναι να μην υπάρχει, έστω και μια περιοχή, σωστά δομημένη, με βάση τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης οικιστικής πολεοδόμησης.

Για τα παραπάνω οξυμένα προβλήματα που συσσωρεύει η εγκατάλειψη της πολεοδόμησης των πρώην κοινοτήτων του Πηλίου οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάρει άμεσα όλα τα μέτρα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης και αν ναι, πώς και πότε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ